Zwembad

Investeer in uw tuin en verhoog de waarde van uw huis

21 november 2016
Zwembad met overkapping

Huisje, boompje, beestje. Dat is het uiteindelijke doel van veel mensen. Een fijn huis waar u zich echt thuis voelt en een verzorgde tuin waar uw gezinnetje zich in kan vertoeven. Veel mensen weten echter niet van hoeveel belang deze tuin is voor hun huis. Voor zowel degene die zijn of haar huis wil verkopen, als degene die pas net eigenaar is geworden. Een tuin kan de waarde van uw huis aanzienlijk doen vermeerderen. Niet alleen is een goed uitziende en verzorgde tuin voor u belangrijk, maar ook voor degene die uw huis (in de toekomst) willen kopen.
Een verzorgde tuin

Het is logisch dat een huis zonder tuin minder waard is dan een huis mét tuin. Een pand inclusief tuin heeft immers een groter oppervlakte. De geschatte waarde wordt daardoor beïnvloed. Een tuin hoort er niet alleen nonchalant bij te liggen, maar het dient ook verzorgd te worden. Als u uw huis wilt verkopen en er komen potentiële kopers langs, moet de tuin er natuurlijk niet verwilderd uit zien. Dit kan ten koste gaan van de verkoop. Zorg ervoor dat alles er netjes bij ligt. U draagt er dan bij dat er een goede, eerste indruk is. Een hele tuin in orde maken vergt natuurlijk wel wat tijd. Als die tijd er niet of nauwelijks is, of u heeft er eigenlijk geen zin in, kunt u de tuin beter leeg halen of inzaaien met gras. Zo kunnen potentiële kopers een beeld maken over hoe ze de tuin eventueel willen inrichten. Een tuin met ware luxe bereik je door een jacuzzi of een zwembad met overkapping toe te voegen. Hierdoor zal de waarde uiteraard spectaculair toenemen.

Een praktische inrichting

De inrichting van een tuin heeft grote invloed. Met de juiste inrichting kunt u een goede sfeer creëren. Als u er niet veel verstand van heeft kunt u een hoveniersbedrijf inschakelen. Zij kunnen u hierbij helpen. Het is verstandig om, voordat u allerlei veranderingen aanbrengt, eerst alles waar u aan denkt op een rijtje te zetten. Hoe maak ik mijn tuin kindvriendelijk? Waarvoor wil ik mijn tuin gebruiken? Hoe garandeer ik mijn privacy? Hoe kan ik mijn tuin zo inrichten dat het onderhoud makkelijk verloopt? Natuurlijk zijn er nog oneindig veel andere mogelijkheden. Kijk ook naar factoren zoals de zon. Op welke tijdstippen staat de zon op die en die plek? Deze informatie is belangrijk bij het aanleggen van een terras of loungehoek. Weet u dan tenslotte precies wat u wilt en heeft u rekening gehouden met de factoren die van toepassing zijn? Dan kunt u beginnen met indelen. Maak een schets van de tuin met de inrichting die u in gedachte heeft. Voor u persoonlijk is een praktisch ingerichte tuin functioneel en rustgevend. Ook voor kopers spreekt een praktisch ingerichte tuin aan en verhoogt zo de waarde van uw huis.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een veel genoemd onderwerp. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk en willen zo veel mogelijk zaken in hun dagelijks leven hierop baseren. Tuinen zijn hier ook een onderdeel van. We gaan steeds bewuster om met het milieu en vinden het dan ook belangrijk dat onze tuinen hier ook hun steentje (letterlijk) aan bijdragen. Duurzaamheid betekent niet alleen goed voor het milieu, ook betekent het betrouwbaarheid en houdbaarheid. Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld, maar vergroot je ook de tijd tussen de onderhoudsmomenten. Kies dus bijvoorbeeld voor graszoden als u heeft gekozen voor gazon. Door het kweken in de grond groeit er mooier gras. Wilt u liever zo min mogelijk onderhoud? Let dan op waar uw producten vandaan komen en of ze milieuvriendelijk zijn. Van bamboe vlonders tot duurzame tuinklinkers, bijna alles is inmiddels al milieuvriendelijk geproduceerd. Tuinmeubilair en –verlichting mogen ook niet ontbreken in een moderne tuin. Kies dus ook de duurzame variantie voor deze producten. Tuinverlichting op basis van zonne-energie is ook al verkrijgbaar.

Wilt u dus het meeste halen uit uw eigendom? Investeer dan in een verzorgde, praktisch ingerichte en duurzame tuin. Niet alleen voor de tijd dat u ervan kan genieten, ook voor de tijd dat u besluit uw huis te verkopen.

 

You Might Also Like