Wat kan een makelaar voor je betekenen?

Taken van Sweepmakelaardij.nl bevatten meer dan de begeleiding van diverse partijen bij het aan- en verkopen, huren en verhuren van woningen. Als woningzoekende maar ook als je je woning wilt verkopen kom je vaak bij een makelaar terecht. Deze kan je veel werkzaamheden uit handen nemen en ervoor zorgen dat het hele proces van (ver)kopen van a tot z wordt geregeld. Maar welke taken van makelaars kun je eigenlijk nog meer verwachten?

Taken van makelaars nader bekeken

Een makelaar is op de hoogte van de vastgoedmarkt in de regio waar je een koopwoning zoekt en/of waar je een huis te koop hebt. De makelaar weet de waarde van de woning te bepalen en zal de onderhandelingen voeren over de prijs. Dit is iets wat een makelaar veelal op dagelijkse basis doet, iets waar hij of zij ervaring mee heeft en bovendien weet tot hoe ver hij of zij kan gaan voor een goede uitgangspositie. Als je gebruik maakt van de diensten van een makelaar om je woning te verkopen dan zal hij een verkoopbrochure voor de woning samenstellen die aan geïnteresseerde kopers getoond kan worden. Afspraken voor bezichtigingen, het doornemen van de verkoopcontracten en het begeleiden van de overdracht van de woning bij de notaris. Het zijn allemaal taken van makelaars waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Waarom maak je gebruik van een makelaar?

Alleen als je veel verstand hebt van de huizenmarkt kun je besluiten om zonder makelaar een huis te kopen of te verkopen. Je moet dan zelf wel de nodige taken op je nemen en goed kunnen onderhandelen. Aan de ene kant bespaar je daardoor op de kosten, maar je kunt jezelf de vraag stellen of het verstandig is om zonder makelaar te werken. Met behulp van een makelaar kun je je woning sneller verkopen of een woning beter aankopen en weet je zeker dat je in het hele proces niets vergeet. Begin in ieder geval altijd met een taxatie die je door een makelaar-taxateur laat verrichten en dan kun je daarna altijd nog besluiten om zelfstandig te onderhandelen, de bezichtigingen te regelen en ervoor te zorgen dat het koop- of verkoopcontract klopt.