Sfeer

Hoogpolig vs laagpolig vloerkleed

1 augustus 2016

Zoals velen van jullie weten zijn er verschillende soorten vloerkleed. In dit blog vergelijken we de hoofdgroepen hoogpolige vloerkleden en laagpolige vloerkleden. Beide hebben hun unieke eigenschappen en zijn meer of minder geschikt voor bepaalde situaties. In dit blog leest u de belangrijkste verschillen, zodat u de juiste keuze maakt en het vloerkleed dat bij u past koopt.

Hoogpolig

Een hoogpolig vloerkleed is een kleed met hoge pool. Hoogpolige vloerkleden geven een weelderige uitstraling en passen perfect bij ‘gladde’ meubels met hoogglans. Het contrast tussen een moderne inrichting en een vintage vloerkleed maakt een ruimte interessanter. Hoogpolige vloerkleden zijn voornamelijk geschikt voor loungeachtige ruimtes. Zo kan het vloerkleed uw zithoek of huiselijk ingerichte slaapkamer een warme en luxe uitstraling geven. Verder voelt een hoogpolig kleed heerlijk warm onder uw blote voeten.

Er zijn echter ook nadelen ten opzichte van een laagpolig vloerkleed. Zo is een hoogpolig vloerkleed lastiger in onderhoud (vlekken etc.) en is de kans op struikelen groter. Voordeel is wel dat wanneer je op een hoogpolig vloerkleed valt de landing wat zachter is. Tot slot is het verschuiven van meubilair lastiger op een hoogpolig vloerkleed. Mooie hoogpolige vloerkleden vind u op http://www.floorpassion.nl/hoogpolig/.

Laagpolig

Een laagpolig vloerkleed is een vloerkleed met een lage pool. Doordat het vloerkleed tamelijk glad is past het ideaal in een strakke inrichting. Door de lage pool is het vloerkleed makkelijk in onderhoud en krijgt u vlekken gemakkelijk uit het vloerkleed. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is wanneer u kinderen of huisdieren heeft. Wij adviseren, wanneer dit het geval is, voor een vloerkleed met donkere tint te kiezen.

Een ander voordeel van de lage pool is dat het makkelijk is om een tafel of stoel te verschuiven op het kleed. Door de lage pool hebben de wieltjes minder weerstand en voorkom je lelijke afdrukken. Mooie laagpolige vloerkleden vind u op http://www.floorpassion.nl/sisal/.

Naast de verschillen hebben beide vloerkleden ook veel overeenkomsten. Zo zorgt het voor een warmere uitstraling, werkt het geluiddempend, geeft het uw woonkamer of slaapkamer een luxe uitstraling en zorgt het voor een warm en behaaglijk gevoel.

You Might Also Like