Huis

Hoe verhoog jij de waarde van jouw woning?

30 juli 2020

Je gaat je huis verkopen en wil daar natuurlijk de beste prijs voor krijgen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de waarde van je woning te verhogen. Hieronder hebben we 5 tips samengesteld zodat jij de waarde van je woning kan verhogen.

 

1.    Vergroot de woning

Zoals je misschien al weet heeft het aan vierkante meters van je woning veel invloed op de waarde van je woning. Het is dat bijvoorbeeld slim om de woning te vergroten. Laat bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen of een garage/schuur, extra kamer creëren of laat een serre plaatsen. Let wel op waar je woont, extra vierkante meters zijn in bijvoorbeeld Amsterdam veel waar, maar zullen in meer afgelegen gebieden niet zoveel waard zijn. Ga bij de gemeente ook na of je een vergunning nodig hebt voor het uit- of aanbouwen van je woning. Meestal heb je dat wel nodig. Ga ook na of het uitbreiden van je woning niet te veel ten koste gaat van je tuin oppervlakte. Veel mensen hechten ook waarde aan een ruime tuin.

 

2.    Verduurzaam de woning

Een onderwerp dat je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord, is verduurzaming. Ook verduurzaming van je woning is een onderwerp dat je steeds vaker hoort. Ook door het verduurzamen van je woning creëer je extra woningwaarde. Plaats bijvoorbeeld isolatie in je woning. Hiermee worden energiekosten bespaart. Een grotere investering voor het verduurzamen van je woning zijn het plaatsen van zonnepanelen, maar ook dit is een gewild aspect voor een duurzaam huis. Let ook op of je woning dubbelglas heeft. Dubbelglas zorgt er ook voor dat je in de winter minder hard hoeft te stoken.

 

3.    Renoveer de badkamer en keuken

Een gerenoveerde ruimte doet aanzienlijk veel met de verkoopprijs. Veel mensen zijn opzoek naar een woning waar ze meteen in kunnen wonen. Het is dus fijn voor mensen om een huis te kopen waar zo min mogelijk aan geklust moet worden. Ga je wel voor een neutrale badkamer en/of keuken. Zo weet je zeker dat iedereen het wat vindt.

 

4.    Maak het rond om je huis netjes

Niet alleen de binnenkant van je woning moet je opknappen, maar ook de buitenkant van je woning. Zorg ervoor dat je tuin netjes en kozijnen een likje verf hebben gehad. Daarnaast is het ook slim om de gevel schoon te spuiten. Zo ziet het huis er meteen netter uit, waardoor je makkelijker meer voor de woning kan vragen.

 

5.    Verbouw de zolder

De laatste tip om je woningprijs flink te laten stijgen, is door het verbouwen van de zolder. Plaats bijvoorbeeld een dakkapel, stucwerk, of andere werkzaamheden die nodig zijn voor je zolder. Plaats bijvoorbeeld een andere vloer en zorg voor isolatie. Ga ook slim om met de ruimte die je hebt. Plaats bijvoorbeeld inbouwkasten in ruimtes waar je niet veel aan hebt. Een verbouwde zolder kan dienen als extra slaapkamer in je woning. Veel mensen geven daar graag extra geld voor weg.

You Might Also Like