Sfeer

Hoe richt je je zolderkamer praktisch en leuk in?

11 februari 2016

Je zolderkamer hoeft niet dat ene vergeten kamertje in huis te zijn. Hij kan heel goed dienst doen als een gezellige kinderkamer of rustige werkruimte. Maar dan is het natuurlijk wel zo leuk en uitnodigend als deze zolderkamer dan ook nog eens mooi en handig ingericht is. We geven je graag enkele tips.

De basis

De basis van de kamer bepaalt voor een groot deel de sfeer die deze uitstraalt. Daarom is het belangrijk dat de vloer en de muren de stijl hebben die je aanspreekt en die bij je past. Ga je voor een warme vloerbedekking of liever voor onderhoudsvrij maar eveneens sfeervol laminaat? Als je niet zo van laminaat houdt, zou je ook een echte houten vloer kunnen overwegen die je bijvoorbeeld wit schildert.

Voor de muren heb je de keuze uit verven en behangen. Voor verf is nagenoeg iedere kleur verkrijgbaar of te mengen. Heb je een moodboard gemaakt waarop een bepaalde kleur je favoriet is? Ga dan met dit plaatje naar een doe-het-zelf zaak en vraag of ze deze kleur verf voor je kunnen mengen. Mag het van jou best iets gewaagder? Dan kan een opvallend behang of een bijzondere print de kamer een heel eigen gezicht geven. Vliesbehang is eenvoudig aan te brengen en verkrijgbaar in meerdere dessins, zoals het mooie Rivièra Maison behang.

De meubels

Vervolgens is het belangrijk te kijken naar de meubels. Zorg ervoor dat ze passen bij de stijl die je voor ogen hebt. Spreekt de landelijke stijl je aan? Kies dan niet voor moderne stoelen en probeer ervoor te zorgen dat de meubels goed bij elkaar passen. Wat trouwens niet wil zeggen dat modern en landelijk niet samengaan, moderne witte stoelen bijvoorbeeld kun je uitstekend combineren met een robuuste houten tafel.

Zorg er ook voor dat je voldoende opbergruimte hebt, om te voorkomen dat je zolderkamer rommelig oogt. Op zolder heb je echter vaak te maken met schuine wanden, waardoor het plaatsen van kasten bemoeilijkt wordt. Gelukkig zijn er genoeg timmerbedrijven die een kast op maat kunnen maken, zoals een praktische kast onder een schuine wand.

Aankleding

Let tot slot op de details en de aankleding. Leuke schilderijtjes of fotolijstjes aan de wand, een mooie hanglamp of staande lamp als pronkstuk van de kamer en een plant of plateau met kaarsen op tafel voor de finishing touch. Ga je de zolder als kinderkamer inrichten, denk dan eens aan een vrolijk kleed op de vloer, wat gekleurde kussens en kaartjes met grappige spreuken. Alles is goed, als het maar bij je past. Want als een accessoire met zorg en liefde uitgezocht is, geeft het de kamer nét dat beetje extra!

You Might Also Like