In en rondom huis

Hoe maak je vanuit huis werken zo comfortabel mogelijk?

16 maart 2022

Nu je steeds vaker vanuit huis werkt, is het tijd om je thuiswerplek een welverdiende upgrade te geven. Zodra je thuis meer uren gaat maken, is het belangrijk dat je een rustgevende en goed ingerichte ruimte tot je beschikking hebt van waaruit jij je dagelijkse werkzaamheden kunt verrichten. Op je werkplek ben je wellicht aan ergonomische kantoormeubelen gewend. Het is een goed idee om je hierin te verdiepen en in je eigen woning ook ergonomische kantoormeubelen neer te zetten. In deze blog lees je welke voordelen eraan ergonomisch werken vanuit huis zitten en kom je erachter welke kantoormeubelen niet in je thuiskantoor mogen ontbreken.

Wat zijn de voordelen van ergonomisch werken vanuit huis?

Wanneer je ervoor kiest om een groot deel van je werkuren vanuit huis te voltooien, is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan het inrichten van een veilige en gezonde thuiswerplek. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor de beste bureaustoel te kiezen. Een voordeel van gezond en veilig werken vanuit huis is, dat je minder snel vervelende lichamelijke klachten ontwikkelt. Wanneer je aan de keukentafel en op een keukenstoel werkt, kun je zelf wel bedenken dat je lichaam dit geen uren achter elkaar volhoudt. Kies liever voor ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen in huis, zodat jij je lichaam de juiste ondersteuning in je werkhouding biedt.

Het voordeel van ergonomisch werken vanuit huis is dat je nek-, rug- en schouderklachten kunt voorkomen. En voorkomen is nou eenmaal altijd beter dan genezen. Het scheelt je verzuimdagen, tripjes naar de fysio en vervelende klachten. Verder voorkomt het dat je in een ongezonde houding aan het werk bent, waardoor jij je na je werkdag een stuk energieker en flexibeler voelt.

Welke kantoormeubelen mogen niet in je thuiskantoor ontbreken?

Ben je op zoek naar ergonomische kantoormeubelen die niet in je thuiskantoor mogen ontbreken? Kies dan vooral voor het beste zit sta bureau, een ergonomische muis en bureaustoel en koop er ook nog een bureaufiets bij als je direct voldoende wil bewegen tijdens je werkdag. Zittend werken is al ongezond genoeg, je kunt je lichaam maar beter op de juiste manier ondersteunen tijdens je werkdag en eenmalig in ergonomische kantoormeubelen investeren. Dit zorgt ervoor dat jij je aan het einde van je werkdag energieker en flexibeler voelt. Wist je dat een deel van de kosten door je werkgever vergoed kunnen worden? Vraag van tevoren wel hoeveel geld je vergoed krijgt, zodat je de ergonomische kantoormeubelen op deze bedragen kunt afstemmen.

 

You Might Also Like