Groen wonen, Grote klussen, In en rondom huis

Grote klussen | Het dak laten vervangen van je woning

14 oktober 2015

Grote klussen | Het dak laten vervangen van je woning
Een dak moet vervangen worden als een dak niet goed meer is. Dit kan zijn omdat er regelmatig lekkages voorkomen of in het ergste geval als de constructie het dak niet meer kan dragen en er instortingsgevaar dreigt. In deze gevallen moeten we een dak vervangen. De eerste vraag die altijd gesteld moet worden bij het vervangen van een dak is of het complete dak vervangen moet worden of slechts een gedeelte van het dak. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de reden waarom het dak niet goed meer is.

Compleet of gedeeltelijk vervangen

Als de constructie van het dak beschadigd is dan moet meestal het complete dak vervangen worden. Als door beschadigingen van de dakbedekking er lekkages op een bepaald gedeelte van het dak voorkomen dan kan soms enkel dit gedeelte vervangen voldoende zijn. Komen deze lekkages echter door ouderdom en slijtage van de dakbedekking dan is het beter om het complete dak te laten vervangen. Immers is het dan meestal slechts een kwestie van tijd voordat de rest van de dakbedekking gaat lekken. Het vervangen van een dak is een moeilijke klus die je het beste aan een professionele dakdekker over kunt laten. Op deze manier weet je namelijk beter wat je te wachten staat.

Aandachtspunten vervangen dak

Bij het vervangen van een dak komen een hele boel dingen kijken. Een dak vervangen moet dan ook goed gepland worden en dit kan je het beste aan een dakdekker overlaten. Je wilt bijvoorbeeld zeker weten hoelang je precies zonder dak komt te zitten, of je een bouwvergunning nodig hebt, of de constructie van het dak nog wel goed is en wat voor isolatie er het beste gebruikt kan worden. Een professionele dakdekker kan al deze vragen voor je beantwoorden en je een offerte geven voor het vervangen van het dak.

You Might Also Like