Styling

Het beste donzen dekbed

8 februari 2019

Dons is ook dit jaar weer het beste vulmateriaal voor een dekbed. De isolatiewaarde is door de structuur van dons zeer hoog, daardoor is een donzen dekbed altijd lekker licht. Daarnaast neemt dons veel vocht op. Ten slotte is het lekker zacht. Het enige nadeel van een donzen dekbed is dat het moeilijk zelf te wassen is en kan gaan stinken. Gelukkig biedt een stomerij de oplossing.

Hoe bepaal je wat het beste dekbed is?

Het beste dekbed wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren:

  • De vulkracht; Deze waarde geeft aan wat de isolatiewaarde van het dons in een dekbed is. Hoe hoger de vulkracht, des te minder dons is er nodig is om een warm dekbed te creëren. Daardoor is het dekbed lichter en daarnaast is het dons in dat geval vaak ook van een betere kwaliteit.
  • De NM waarde; De NM waarde geeft aan hoe dichtgeweven de tijk is (de hoes om het dekbed). Hoe hoger deze waarde, hoe zachter de buitenkant van het dekbed aanvoelt.
  • De labels; Dons producten komen van over de hele wereld. Het verschilt erg per land hoe met de dieren wordt omgegaan. Een aantal instanties controleren de afkomst van het dons en de omgang met dieren. Indien de omgang voldoet aan hun kaders geven ze een label uit voor een bepaald wordt.

De prijs wordt in dit geval buiten beschouwing gelaten. Om er toch een eerlijke wedstrijd van te maken wordt eiderdons uitgesloten. Eiderdons is de beste soort dons, maar zeer hoog geprijsd en daarom niet geschikt voor iedereen.

Het #1 donzen dekbed

 

 

Het beste donzen dekbed is volgens ons het Kauffmann Prinzessin dekbed. Dit Duitse dekbed is gevuld met 100% hoogwaardige ganzendons. De vulkracht van het dekbed is 200 mm / 30 gram. De tijk is heerlijk zacht en heeft een NM waarde van 250. Het is verkrijgbaar vanaf €499.

Prinzessin dekbed bestellen

You Might Also Like