In en rondom huis

Goedkoper wonen met behulp van deze tips

19 maart 2019

Als woningbezitter probeer je er alles aan te doen om de maandlasten zo laag mogelijk te houden. Des te lager je maandlasten, des te meer geld houd je aan het eind van het jaar over voor een vakantie, een nieuwe televisie, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om je maandlasten te verlagen. In dit artikel geven we een aantal handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een elektrische warmtepomp, in plaats van een traditionele cv-ketel op gas. De belasting op gas zal de komende tijd steeds verder toenemen, terwijl stroom relatief goedkoop blijft.

Een alles in 1 abonnement afsluiten

Naast de mogelijkheid om je gasverbruik terug te dringen met een elektrische warmtepomp, kan ook het overstappen op een alles in 1 abonnement interessant zijn. Hierbij combineer je verschillende diensten met elkaar binnen hetzelfde abonnement. Denk aan televisie, vast internet en mobiele telefonie. In plaats van mobiele telefonie kun je ook voor vaste telefonie kiezen bij veel providers. Dit is echter steeds minder gebruikelijk, aangezien met name jongeren niet meer voor een vaste lijn kiezen in huis. Alles in 1 vergelijken via een online tool helpt je de goedkoopste oplossing te vinden.

Dubbele dekking bij verzekeraars controleren

Een derde mogelijkheid om geld over te houden aan het eind van het jaar, is het controleren van de dekking van je verzekeringen. Mogelijk is er sprake van een dubbele dekking, waarbij je op bepaalde punten dubbel gedekt bent. Dit maakt dat je onnodig veel betaalt voor bijvoorbeeld de dekking tegen een brand in huis, tegen diefstal, enzovoorts. Een dubbele dekking ligt op de loer, op het moment dat je ook aanvullende verzekeringen hebt afgesloten.

 

Tip: kijk ook eens naar je persoonlijke verzekeringen! Veel mensen sluiten naast hun basisverzekering een aanvullende verzekering voor medische zorg af.

You Might Also Like