In de tuin

Begin de lente top en fleur je tuinhuis op

15 maart 2019
Kelim kussen

Na een periode van slecht weer kunnen we wel weer wat zonnestralen gebruiken. Als je naar buiten kijkt dan lijkt de lente nog ver weg, maar niks is minder waar. Door nu alvast in het voren te denken kun je de eerste echte zonnestralen direct meepakken in je tuinhuis. Moet je je voorstellen: je zit zelf al lekker te genieten en ziet de buurman nog klussen. Omdat die te laat is begonnen met het lenteklaar maken. In dit artikel geef ik je een aantal tips, waardoor je er helemaal klaar voor bent

De grote schoonmaak

Het schoonmaken van je tuinhuis valt vaak vies tegen. Je denkt “oh dat doe ik wel even”, maar als je eenmaal klaar bent en op de klok kijkt schrik je je een hoedje. Het is alweer een paar uur later dan verwacht en je bent nog niet klaar. Zorg ervoor dat je goede schoonmaakmiddelen in huis haalt waarmee je het vuil eraf kunt kijken. Dit kost vaak wel wat meer geld, maar bespaart je flink wat tijd.

Koop wat nieuwe items

Door het interieur van je tuinhuis te vernieuwen lijkt het ineens alsof die net gebouwd is. Je gaat er sneller zitten en komt ook meer tot rust. Het hoeft niet eens zo ingrijpend te zijn, een paar nieuwe kaarsen, wat nieuwe kussens en een nieuw tafelkleed doen vaak al wonderen. Vooral wat opfleurende gekleurde kelim kussens maken al een wereld van verschil.

Maak de kachel schoon

Als je een kachel hebt dan is deze vaak na de laatste zomerse avond vergeten en zit die waarschijnlijk nog helemaal vol met as. Dit kan een onprettige verassing zijn als je net de rest helemaal spik en span hebt gemaakt. Vooral as heeft het kenmerk erg veel te smeren. Begin dus met het schoonmaken van de kachel voordat je aan de rest van het tuinhuis begint. Kijk of vast of er nog genoeg hout is, de taak haardhout kopen wordt vaak vergeten. Je wilt er natuurlijk niet op de eerste lenteavond achter komen dat er geen haardhout meer is.

You Might Also Like