Styling

Een gietvloer in huis, hoe pak ik dat aan?

24 december 2018

Een gietvloer is één van de woontrends die de laatste jaren steeds vaker te zien is in Nederlandse huizen. Deze vloersoort is erg praktisch, modern en je kunt er vele kanten mee op. In tegenstelling tot andere vloersoorten is het echter niet aan te raden om de vloer zelf te leggen. Een laminaatvloer kun je vaak zelf nog wel leggen, een gietvloer is daarentegen werk dat je beter door een vakman kunt laten doen. Een vloerenspecialist kan jou adviseren over bepaalde mogelijkheden van de vloer en kan de vloer ook leggen en daarmee zorgen voor een optimaal resultaat.

Gietvloer in verschillende lagen

Een gietvloer wordt, zoals de naam al aangeeft, in verschillende lagen over elkaar heen gegoten. Verschillende vloeibare lagen hebben de tijd nodig om uit te harden, voordat de nieuwe laag er in gegoten wordt. In deze periode is het niet mogelijk om over de vloer te lopen. De verschillende lagen die over elkaar gegoten worden zorgen ervoor de dat de vloer zijn stevigheid behoudt daarmee ook veel gewicht kunnen dragen. Meestal duurt het hele proces van het leggen van de gietvloer 4 tot 6 dagen. Daarna is de vloer vrij te betreden en mag je je huiskamer gaan inrichten.

Coating op gietvloer

De specialist die jouw vloer aanlegt kan ook een speciale coating op de vloer aanbrengen. Deze coating zorgt ervoor dat de vloer beschermd blijft tegen vuil, krassen en andere soorten beschadiging. Deze bescherming zorgt ervoor dat je tot wel tientallen jaren met je gietvloer vooruit kan. Desalniettemin moet je de vloer zelf natuurlijk wel goed onderhouden door het regelmatig schoon te maken en te houden, maar de coating is een extra stukje bescherming.

Hoe dan ook, een gietvloer leggen doe je dus niet zomaar zelf. Een echte vakman kan ja hier goed bij helpen en kan bovendien samen met jou kiezen welke soort gietvloer het beste bij jouw wensen aansluit.

You Might Also Like