Inrichting

De leukste woonaccessoires voor in jouw woonkamer

19 juni 2019

Hoe mooi meubels ook kunnen zijn, uiteindelijk zijn het de woonaccessoires die voor de finishing touch zorgen. Een vaas, een vloerkleed, een lamp of een gepersonaliseerde poster. Je zult zien dat accessoires uiteindelijk je woonkamer helemaal afmaken. In deze blog lees je over welke woonaccessoires niet mogen ontbreken aan je woonkamer.

Vloerkleed

Een vloerkleed is praktisch en voegt meer sfeer toe aan je woonkamer. Je gebruikt een vloerkleed om van de losse meubelen een geheel te maken. Daarnaast zorgt een vloerkleed letterlijk voor meer warmte en is het ook nog eens een mooie blikvanger. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten, waardoor je er altijd wel eentje vindt die past bij jouw woonstijl.

Bijzettafels

De bijzettafel wordt steeds vaker vervangen voor een salontafel. Bijzettafeltjes heb je in verschillende formaten en vormen en zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. Door bijzettafels bij je bank te plaatsen hou je de ruimte luchtig. Met ronde bijzettafels breek je de rechte vormen van de bank.

Sierkussens

Ook met kussens breng je eenvoudig meer sfeer en kleur in je woonkamer. Ben je uitgekeken op je sierkussens? Dan kun je ze eenvoudig vervangen en je zult zien dat er een geheel andere sfeer in je interieur ontstaat. Bij een neutrale woonkamer kun je los gaan met kleuren. Of kies voor opvallende prints.

Vloerlampen

Verlichting is erg belangrijk in de woonkamer. Kies voor een mooie leeslamp voor naast de bank. Niet alleen mooi, maar ook nog eens heel praktisch. Het voordeel van een vloerlamp is dat je ze vaak in hoogte en richting kunt verstellen. De wanden kun je voorzien van wandlampen. Wandlampen zijn niet alleen functioneel, maar geven ook nog eens meer sfeer aan je woonkamer.

Vazen

Een botanisch interieur is in 2019 ook nog steeds populair. Planten en bloemen maken je woonkamer levendig. Geef je planten en bloemen een prachtige vaas. Kies voor eenvoudige vormgeving of voor een vaas van glaswerk of aardewerk. Plaats hierin een prachtige tak. Of ga voor een grote vaas met een groene plant. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gepersonaliseerde poster

Foto’s of schilderijen aan de muur zorgen voor een opfleuring van de kamer. Maar het is ook mogelijk om in plaats van een foto een poster op te hangen. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerde poster zoals een trouwposter, familieposter of een leuke poster van je huisdier zorgt voor een persoonlijke tint in de woonkamer. Posters zijn ontzettend makkelijk om op te hangen en weer van de muur af te halen, wanneer je toe bent aan een nieuwe poster.

 

You Might Also Like