Inrichting

Fris je interieur op: start met de basis!

19 juni 2019

Het opfrissen van je interieur hoeft niet altijd veel werk te betekenen. Je kan bijvoorbeeld een aantal nieuwe accessoires kopen, en hier en daar wat meubels verplaatsen. Maar wil je het grondiger aanpakken? Dan kun je het beste bij de basis beginnen en neem je vloer eens onder handen. Zonder dat je het misschien door hebt heeft de vloer een grote invloed op de uitstraling van je kamer. Met een nieuwe vloer kan je jouw kamer dus al een totaal andere uitstraling geven.

Diverse vloeren

Er zijn vele verschillende soorten vloeren. Te denken valt aan hout, pvc, laminaat, tegels, tapijt of een gietvloer. Kortom alles is mogelijk. Bovendien heb je vaak ook nog eens keuze uit tientallen kleuren en tinten. Daarom is het belangrijk dat je een goede keuze maakt voor de vloer. Het vervangen van je vloer is namelijk niet iets wat je even doet. Ben je benieuwd welke vloer jouw interieur helemaal afmaakt? Bezoek dan eens de vloerenwinkels in Woonmall Alexandrium in Rotterdam en laat je volop inspireren.

Warme sfeer creëren?

Om de juiste keuze voor de vloer te maken is het belangrijk om na te gaan welke sfeer je wilt uitstralen. Een houten vloer creëert vaak een warme sfeer en kan zowel modern als klassiek gebruikt worden. Wel is een nadeel van een houten vloer dat ze vaak vrij prijzig zijn en op de juiste wijze onderhouden dient te worden. Goedkopere alternatieven zijn pvc en laminaat. Deze zijn vaak gemakkelijk om te leggen en hebben bovendien weinig onderhoud nodig. Ondanks de lagere prijzen doen pvc en laminaat toch niet onder voor een echte houten vloer. Met tapijt kun je tot slot ook een warme sfeer creëren. De laatste jaren verliest het tapijt aan populariteit. Dit komt voornamelijk doordat tapijt veel onderhoud vereist.

Industriële of moderne sfeer creëren?

Wil jij een echte industriële of moderne sfeer creëren? Dan is een gietvloer een erg goede basis. Gietvloeren zijn modern, strak en gemakkelijk te onderhouden. Hierdoor is een gietvloer ook geschikt voor de grotere oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan grote ruimtes in kantoorpanden of een grote woonkamer. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor tegels. Ook dan heb je de keuze uit een ruim assortiment. Met tegels kun je alle kanten op. Van moderne strakke look, tot authentieke warme sfeer. Het is maar net voor welke kleur en materiaal je kiest. Tot slot zijn tegels ook gemakkelijk te onderhouden en goed schoon te maken.

Zelf jouw volgende vloer uitzoeken?

Is het tijd voor een nieuw interieur en dus ook een nieuwe vloer? Neem dan een kijkje bij Woonmall Alexandrium! Hier vind je 55 woonwinkels onder één dak, en doe je dus ook erg veel inspiratie op. Ook voor een nieuwe vloer ben je bij Woonmall Alexandrium aan het juiste adres!

You Might Also Like