Groen wonen

Casas Real, Nederlands-Spaanse makelaar

16 augustus 2016

Een huis kopen in Spanje vergt een uitgekiende strategie; er worden immers -zo lijkt het- overal woningen te koop aangeboden in Spanje. Belangrijke voorwaarden om mee te nemen zijn:

  • Is de makelaar betrouwbaar? Is deze erkend, en is deze aangesloten bij vakverenigingen?
  • Rusten er verplichtingen op de te kopen woning? 
  • Wat zijn de bestemmingsplannen? 
  • Is de verkopende partij de rechtmatige eigenaar? 

In Nederland ondenkbaar: uiteraard is de verkopende partij rechtmatig. Maar in landen als Spanje wil het nog wel eens voorkomen dat woningkopers daadwerkelijk gedupeerd raken, omdat de vorige eigenaar schulden had en de bank eigenlijk rechtmatig eigenaar bleek te zijn, of nieuw te bouwen villa’s zouden nooit gebouwd worden; de aannemer was failliet. 

Verstandig zaken doen

Kopers doen er verstandig aan met een Nederlandse makelaar om de tafel te gaan zitten bij de koop van een woning. De erkende Nederlands-Spaanse makelaar maakt u wegwijs binnen de Spaanse woningmarkt en behoed u voor misstappen. 

Casas Real

Casas Real is zo’n Nederlands-Spaans makelaarskantoor, gevestigd in Spanje. De makelaars zijn erkend en zoals op de website is te zien, is het woningaanbod verrassend. Zo biedt Casas Real huizen te koop in La Nuciakoopwoningen in Benissa, maar ook appartementen en villas op Mallorca en Ibiza bijvoorbeeld. De keuze bestaat uit zowel koopwoningen als huurwoningen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek snel de website. 

You Might Also Like