In en rondom huis

Asbestanalyse? Zit er asbest op uw dak?

6 oktober 2017

Een asbestanalyse is vaak benodigd om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk om asbest gaat. Asbest is een onderwerp dat Nederland al jaren bezig houd. Al een aantal jaar is het gebruik van asbest in gebouwen verboden. Toch is er in Nederland nog veel asbest zichtbaar. Het gaat dan voornamelijk om gebouwen en objecten die tussen 1945 en 1994 gebouwd zijn.

Asbestdaken
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verbodem. Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. In Nederland zijn er nog veel asbestdaken. Tallozen huizen, gebouwen, schuren en objecten hebben nog steeds een asbest dak. Vaak weten de eigenaren niet zeker of het daadwerkelijk om asbest gaat. Een asbestanalyse verschaft in zo’n situatie meer duidelijkheid.

Asbest analyse

Voordat men zeker weet dat het asbest is moet een gecertificeerd asbestanalyse bureau onderzoek doen naar het asbestverdacht materiaal. Een asbestanalyse verschaft in veel gevallen duidelijkheid en zorgt ervoor dat alles volgens de Nederlandse wetten en regels verloopt. Een asbestanalyse verschaft net als een asbestinventarisatie duidelijkheid en zorgt ervoor dat de desbetreffende saneerder direct aan de slag kan gaan met het verwijderen van het asbest.

You Might Also Like