In en rondom huis

4 voordelen van zonnepanelen op je huis

8 november 2019

Het plaatsen van zonnepanelen op je huis heeft vele voordelen. Toch is nog een groot deel van de Nederlanders niet bekend met de voordelen. Ze worden afgeschrikt door het idee van hoge investeringskosten en lage opbrengsten. Maar niets is minder waar. In dit artikel informeren we je over de vier grootste voordelen van zonnepanelen op je huis.

Bespaar op je maandelijkse energierekening

Het eerste en misschien belangrijkste voordeel van zonnepanelen, is de besparing op je maandelijkse energierekening. De hoogte van de besparing hangt af van een aantal factoren. Zo speelt het aantal zonnepanelen een rol en ook de plek waar ze geplaatst worden. Een specialist kan je vertellen wat de verwachte opbrengst is en bepalen waar de panelen het beste geplaatst kunnen worden.

Mogelijkheden om te huren of te kopen

Hoewel de eenmalige investering van zonnepanelen sommige mensen afschrikt, is er nog een mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Je kunt namelijk ook zonnepanelen huren voor een bepaalde periode. Bij enie.nl worden de zonnepanelen kosteloos geplaatst en onderhouden voor een periode van 15 jaar. Na deze 15 jaar zijn de zonnepanelen van jou. De maandelijkse kosten? Je betaalt alleen een maandbedrag op basis van de opgewekte stroom. Na 15 jaar zijn de volledige stroomopbrengsten volledig van jou.

Lange levensduur

Het derde voordeel van zonnepanelen is de lange levensduur. Tegenwoordig zijn de meeste zonnepanelen van een hoogwaardige kwaliteit, waardoor een levensduur van 25 jaar of langer niet ongewoon is. Een zonnepaneel heeft bovendien heel weinig onderhoud nodig. Je kunt jaarlijks een inspectierondje doen om te kijken of er vuil of beschadigingen op de panelen zit. Na de investering kan je er daarom jarenlang profijt van hebben.

Belastingvoordelen

Momenteel gelden er een aantal aantrekkelijke subsidies bij de aanschaf of plaatsing van zonnepanelen. Het is daardoor mogelijk om de BTW terug te krijgen. De hoogte van de subsidie verschilt per regio. Neem daarom contact op met je gemeente om hier meer informatie over te ontvangen.

You Might Also Like