Energie besparen, In en rondom huis

Zonnepanelen alleen in de zomer handig?

25 september 2018

Vaak wordt gedacht dat het gebruik van zonnepanelen enkel voor de zomermaanden interessant is. Dit zijn immers de maanden waarin de zonnepanelen u de grootste opbrengst opleveren! Toch kunnen zonnepanelen ook in de herfst, winter en lente van pas komen. In dit artikel vertellen we u hier meer over. Heeft u al eens overwogen om het dak van uw woning van zonnepanelen te voorzien? De opgewekte energie kunt u gebruiken om uw eigen stroomverbruik terug te dringen, of om deze groene stroom te verkopen aan de netbeheerder. U krijgt hierbij korting op uw energierekening aan het eind van het jaar.

Rendement van zonnepanelen is sterk toegenomen

De reden dat zonnepanelen ook interessant kunnen zijn in de seizoenen buiten de zomer om, valt te verklaren door het groeiende rendement van zonnepanelen. Daarbij zijn zonnepanelen door lagere prijzen steeds toegankelijker geworden voor Nederlandse consumenten. U hoeft geen hele grote investering meer te doen, om toch gebruik te kunnen maken van zonnepanelen op uw dak.

Het hoge rendement van hedendaagse zonnepanelen maakt dat ook een waterig herfst- of lentezonnetje voor het opwekken van energie kan zorgen. Zo neemt uw energieverbruik nog verder af en houdt u aan het eind van het jaar meer geld over.

Combineer zonnepanelen met een batterij

Waar u in de zomer de meeste groene energie op zal wekken met zonnepanelen, verbruikt u in deze periode vaak juist het minst. Veel mensen zitten in de zomer binnen, hebben de lampen tot laat in de avond uit, enzovoorts. Door de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij is het mogelijk om de opgewekte groene energie tijdelijk op te slaan. Op het moment dat de zon minder vaak schijnt, kunt u de energie van deze batterij aftappen. Zo hoeft u minder grijze stroom te gebruiken en profiteert u ook tijdens de herfst en winter van de in de zomer opgewekte groene stroom.

You Might Also Like