Vloeren

3 vloeren die het beste passen bij een landelijk interieur

3 oktober 2018

Een modern landelijk interieur straalt de rust en sfeer uit van het platteland, zonder ouderwets te zijn. Wil je die sfeer in je eigen huis creëren? Kies dan voor matte grijstinten en eigentijdse meubels zoals een grote ronde eettafel met comfortabele stoelen en een authentiek ogende stoere kast. Accessoires, gordijnen en kleden in natuurlijke materialen maken het plaatje compleet. Maar het begint natuurlijk bij de vloer. De impact van een vloer op je interieur is namelijk heel groot. Daarom in dit artikel drie vloeren die goed passen bij een landelijk interieur.

1. Een houten vloer

Denk je aan een landelijk interieur, dan denk je aan een stoere ongepolijste houten vloer. Zo’n vloer waarop geleefd mag worden. Kies je voor hout, gebruik dan extra brede planken in bijvoorbeeld een vergrijsde kleur of een houten vloer met een onbewerkte natuurlijke uitstraling. Je kunt je meubels en accessoires hier natuurlijk op afstemmen voor die sobere en rustige sfeer, maar spannender wordt het als je kiest voor contrast. Bijvoorbeeld door een donkere vloer en te combineren met lichte white wash meubels. Ben je handig en ga je zelf de houten vloer leggen? Dan is een goede tip om de planken in het verlengde van het grootste raam te leggen. Het licht valt dan evenredig met de naden zodat de ruimte groter lijkt. Natuurlijk kunt je er ook voor kiezen om het leggen van de vloer uit te besteden aan een specialist. Zo heb jij er geen omkijken naar en weet je zeker dat het goed gebeurt.

2. Een natuursteen vloer

Ook natuursteen roept dat typische landelijke gevoel op. Zeker als je het combineert met een warme mediterrane sfeer. Denk bijvoorbeeld aan zo’n grote Italiaanse woonkeuken met een karakteristieke natuurstenen vloer of vloeren die rechtstreeks uit een oud klooster of kasteel lijken te komen. Door dit soort natuurstenen vloeren op een bepaalde manier te bewerken ontstaat een prachtige landelijke matte look. Bedenk wel dat een natuurstenen vloer enig onderhoud vergt om hem zo mooi mogelijk te houden. Laat je goed voorlichten over de do’s en don’ts. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een kalkhoudende vloer absoluut geen zure reinigingsmiddelen mag gebruiken?

3. Een kunststof vloer

Een pvc-vloer is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een landelijk interieur. Toch is een pvc-vloer ook prima te combineren met een landelijke inrichting. Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel verschillende natuurgetrouwe dessins, kleuren en structuren op de markt waarmee je eenvoudig die warme uitstraling van een houten of natuurstenen vloer creëert. Bovendien voelt een pvc-vloer een stuk comfortabeler aan dan bijvoorbeeld harde tegels. Bedenk daarbij dat het ook nog eens heel goed te combineren is met vloerverwarming én makkelijk te onderhouden, en je gaat je bijna afvragen waarom je hier niet eerder aan hebt gedacht.

Voor welke vloer je uiteindelijk kiest hangt natuurlijk voor een groot deel van je smaak en budget af, maar bedenk goed dat de vloer de basis is van je interieur. Ga dus eerst op zoek naar die perfecte vloer voordat je enthousiast meubels en accessoires gaat shoppen.

You Might Also Like