Keuken

Zo tover je je keuken om tot een kookpaleis!

7 januari 2019

De keuken moet voor veel mensen niet alleen een plek zijn om heerlijk te kunnen koken. Ook moet de keuken een plek bieden om gezellig met anderen te praten. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een kleine bar in je keuken te laten plaatsen? Met een bar creëer je een zitplek voor je gasten, voor gezinsleden, enzovoorts. Terwijl zij van een wijntje aan de bar genieten, kun jij een heerlijk diner voor ze bereiden! Tijdens het bereiden van het diner heb je alle gelegenheid om met elkaar te praten, de dag door te nemen, enzovoorts. Het gebruik van een bar in je keuken is slechts een van de mogelijkheid om van je keuken een kookpaleis te maken.

Een kookeiland om meer ruimte te hebben

Naast een bar in de keuken, is ook het gebruik van een zogenaamd kookeiland steeds populairder onder woningbezitters. Het gebruik van een kookeiland is vanzelfsprekend alleen mogelijk, wanneer je hier voldoende ruimte voor hebt. Een kookeiland dient vaak als een aanvulling op een bestaande keuken. Zo heb je aanzienlijk meer keukenblad, wat je alle ruimte geeft om de lekkerste gerechten te bereiden. Heb jij al eens overwogen om een kookeiland in je keuken te laten plaatsen?

Tip: combineer een kookeiland met de modernste keukenapparatuur! Denk bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat, een mooie keukenmachine, een oventje aan de onderzijde, enzovoorts.

Een industriële stellingkast met verse kruiden

Om de keuken van meer sfeer te voorzien, kan het gebruik van een industriële stellingkast het overwegen waard zijn. De stellingkast kun je vullen met potten, gevuld met pasta of bijvoorbeeld meel, leuke potjes met kruiden, enzovoorts. Verse kruiden geven de stellingkast niet alleen meer kleur, ook is er niets lekkerder dan verse basilicum, tijm of munt. Welke van deze kruiden gebruik jij veel bij de bereiding van gerechten in de keuken?

You Might Also Like