In en rondom huis

Zelf bezichtigen

9 augustus 2016

Het verkopen van je huis lijkt op het eerste gezicht misschien geen eitje, en dat is het ook zeker niet altijd. Maar je kunt het jezelf zeker wel een stuk gemakkelijker maken op bepaalde vlakken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf je bezichtiging aan huis te regelen. Jij kent je eigen woning natuurlijk het beste en geen verkoper kan dat veranderen. Daarnaast ben jij al helemaal ingeburgerd in de buurt, dus je kan ook hier je voordeel mee doen. Ten slotte is het zo, dat jij als verkoper razend enthousiast bent over het verkopen van je huis en dat doet het altijd goed bij een potentiële klant. Op www.directhuisverkopen.com kan je kijken wat de mogelijkheden zijn als je een huis snel wilt verkopen. Daarnaast hebben wij hieronder nog handige tips op een rijtje voor je gezet .

Tips: opruimen!

Het is natuurlijk niet prettig om in een rommelig en vies huis binnen te wandelen. Dit straalt geen rust uit en is doorgaans erg belemmerend in je loopruimte en uitzicht. Leg dus de eerste hand op het opruimen van je woning, zodat de klant(en) ook een goed beeld hebben van jou als koper. Je wilt natuurlijk niet dat ze denken dat jij een rommelkont bent, want dan kun je het wel vergeten om je huis te verkopen. Zorg er dus voor dat je elk hoekje goed stofzuigt, de vuile was opbergt en de keuken spik en span maakt. Daarnaast is het verstandig om persoonlijke spullen als foto’s en andere decoraties weg te halen, zodat je huis rust en ritme uitstraalt. Dit zorgt ook voor een gerust hart bij de koper en dit maakt de kans groter dat jij je woning zo snel mogelijk verkoopt.

Comfort

Zoals gezegd is het niet erg ideaal om veel rommel in de vertrekken te laten rondslingeren, omdat je dan geen of weinig loopruimte hebt. Dit is natuurlijk voor de klant precies hetzelfde. Daarnaast is het slim om optimaal comfort te bieden voor de koper. Zorg er dus voor dat de kamertemperatuur lekker is, bijvoorbeeld 20 graden Celsius. Zorg er ook voor dat gordijnen openstaan, zodat er veel licht het huis binnenkomt. Dit creëert een aangename sfeer. Daarnaast kan het erg storend zijn als er allerlei elektrische apparaten aanstaan. Hiermee bedoelt men bijvoorbeeld de wasmachine, de televisie of de vaatwasser. Zorg ervoor dat deze uitstaan, want ook dit kan storend zijn voor de klant. Ten slotte is het verstandig om eventuele huisdieren tijdelijk naar een andere adres te laten verhuizen. Blaffende honden en miauwende katten zorgen vaak ook voor overlast en laten tevens een bende achter.

Hygiëne

Ten slotte is hygiëne ook erg van belang. Een frisse geur in de vertrekken zorgt al snel voor een verwelkomend gevoel, een gevoel van thuiskomen. Dit is tevens erg fris voor de gasten. Doe ook de wc-bril naar beneden en de klep erop. Dit is namelijk volgens de regels van de etiquette erg netjes voor de dames. Maak ten slotte de bedden ook netjes op en leg er bijvoorbeeld een mooie sprei overheen. Dit is erg aangenaam voor de potentiële koper(s).

You Might Also Like