Buitenleven

Wil jij ook een verzorgde tuin in de winter?

31 januari 2019

In de winterperiode niks te doen in de tuin? Als dit je gedachte is, dan heb je het mis. Hoewel je misschien ziet dat planten en struiken nauwelijks groeien of bloeien, kun je zeker klussen in de tuin. HIeronder wat tips om ook in de winter je tuin te onderhouden.

  1. Planten naar binnen halen

Allereerst dienen de niet winterharde planten beschermd te worden door deze naar binnen te halen. Dit gaat voornamelijk om potplanten. Potplanten dienen op een beter beschutte plek in de tuin gezet te worden, of in de vaste grond. Planten die niet tegen vorst kunnen zullen ingepakt moeten worden. Om een plant in te pakken kan je tro en een vliesdoek gebruiken. Houd je heel erg van je planten, kan je er ook een tent omheen bouwen.

  1. Onkruid wieden

In Nederland is niet elke dag even koud. er zijn ook weken dat het boven nul blijft. Net als bij planten groeit onkruid door als de temperatuur niet onder nul is. Zie je in de winter onkruid? Haal het dan direct weg. Het is belangrijk dat je de wortel verwijderd om te voorkomen dat in het voorjaar de hele tuin vol staat met onkruid.

  1. Altijd aan het klussen

In de winter blijven de meeste mensen binnen en besteden nauwelijks tijd door in hun tuin. Ben je altijd aan het klussen in de tuin en voel je je dan ook een echte klusser? Ga dan aan de slag als hovenier en verzorg zoveel tuinen als je wil.

  1. Vogels voeren

Heb je alle tuinen gedaan die je wilde doen? Dan kan je ook nog dieren helpen! Ook al zie je minder dieren in de winter, dat betekent niet dat ze er niet meer zijn. Voor dieren is het in de winter een stuk zwaarder om te overleven. Help bijvoorbeeld vogels door vogelhuisjes met vogelvoer op te hangen.

You Might Also Like