Sfeer

Vuurvaste materialen voor een open haard of houtkachel

24 juni 2019

Sommigen hebben het geluk een mooie en fijne open haard in huis te hebben. Een open haard is niet alleen enorm knus en gezellig, het is ook nog eens heerlijk warm. Als je het koud hebt, kun je je lekker opwarmen voor een heerlijk vuurtje. Beeld jezelf eens in: op je kleedje met een glaasje warme chocomel voor de open haard. Fijner kan het eigenlijk niet voor de koukleumen onder ons. Heb je geen open haard? Dan kun je altijd kiezen voor een sfeerhaard. Vaak kun je ook nog eens kiezen voor een sfeerhaard die tegelijkertijd ook een elektrische kachel is. Warm en knus.

Maak uw kamer gezellig met een houtkachel

Er gaat niets boven de warmte van een lekker kacheltje, de aanblik van fraai dansende vlammen en het geluid van knisperend hout. Een houtkachel biedt u deze beleving. Omdat er zoveel verschillende soorten houtkachels zijn, is er voor ieder huis wel een kachel te koop met het juiste formaat en de juiste uitstraling. Houtkachels worden gemaakt van verschillende soorten materiaal, maar hebben met elkaar gemeen dat ze veilig zijn en toch veel warmte uitstralen. Het toevoegen van blokken hout gaat risicoloos en er is geen kans dat de brand op wat voor manier dan ook uitslaat.

Brand, Open Haard, Vlam, Hete, Warmte, Embers, Orange

Online een houtkachel kopen

In webshops kunt u allerlei soorten houtkachels aanschaffen. De houtkachel heeft een wat oubollige en ouderwetse uitstraling, maar er zijn zeker ook veel moderne uitvoeringen van de houtkachel. Wanneer u in een huis woont met een modern uitstraling, kunt u kiezen voor een kachel met een strak design. u kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een kachel met veel glas.

Rode Wijn, Bril, Open Haard, Red, Wijn, Alcohol

Zelf een kachel bouwen? Gebruik vuurvaste materialen

Er zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een kachel. Let er dan wel op dat je vuurvaste materialen voor kachels gebruikt. Zodat de kachel de hitte altijd kan doorstaan. Volg de link in dit artikel en je ontdekt een breed aanbod aan een vuurvaste en isolerende materialen waarmee je het zelf eenvoudig een kachel kan maken.

 

You Might Also Like