Buitenleven

Vakantie? Ga naar Italië!

4 november 2020

Je hebt bij Holiday rentals Puglia een ruime keuze uit vakantievilla’s die er voor zorgen dat je verblijf uiterst memorabel wordt. Je ervaart samen of alleen het prachtige Puglia in het zuidoosten van Italië.

 

De bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn de stranden van Monopoli en een variatie aan kastelen uit verschillende periodes. Ontdek Trulli in Alberobello en het dorp van Santa Maria Al Bagno. Puglia staat bekend voor haar historie, cultuur en natuur. De imposante kliffen van Otranto en Santa Maria de Leuca zijn magnifiek en de Tremiti Eilanden zouden niet misstaan op een ansichtkaart en zullen je zeker de adem benemen.

 

Ontdek een Italiaans paradijs

Wanneer je graag een bent met de natuur dan raden wij je aan om een vakantie te boeken in het Gargano National Park en het Umbrian Forest. Vang een glimp op van de befaamde trulli en je zal je afvragen hoe deze structuren zo hoog en sterk stijgen zonder hulp van een mijnenwerper. Puglia biedt een hoop avontuur en natuur, denk bijvoorbeeld aan rondtrekken in de Forest Umbria en navigeren door winderige fietsroutes. Wandelen in dit gebied is een hele goede manier om de regio te ontdekken.

 

Geniet van de natuur en avonturen in je vakantie 

Ook als je een vogelspotter bent is Puglia perfect voor jou. Probeer een glimp op te vangen van het brede scala aan dieren en vogelsoorten in de bossen. Een van de religieuze plekken die je kunt bezoeken is de San Giovanni Rotondo en klooster van Santa Maria della Grazie. Benut ook zeker de kans om het zeereservaat te bezoeken op de Tremiti Islands. Monopoli is ook een prachtig vissersdorp, die bedolven is met heerlijke stranden. Het grootste voordeel van deze stranden is dat ze relatief weinig bezocht worden en behuisd daarom vele rustige plekjes met voldoende schaduw. Hier kun je heerlijk zonnen en tot rust komen. Ook kun je de beroemde Braziliaanse ondergrondse kerken en dorpjes bezoeken.

 

Hoe is het weer gemiddeld in Puglia?

Juli is de warmste maand in Puglia, met een maximaal dagelijks gemiddelde van 31 graden. Daar tegenover staat januari, dit is de koudste maand in Puglia met temperaturen lager dan 3 graden. De meeste regen valt in februari en de droogste maand is augustus.

 

Wat zijn de beste activiteiten voor kinderen?

Kinderen vinden het heerlijk om Puglia tijdens een fietstocht te ontdekken. Ook lonkt de mogelijkheid tot duiken in de zee die zo blauw is als korenbloemen en daarna opdrogen in de zon met een heerlijk Italiaans ijsje. De regio leent zich ook uitstekend voor schoolprojecten, trips naar Puglia laten kinderen kennismaken met koken ( de aardse aantrekkingskracht van het lokale eten is bekend). Daarnaast komen ze in aanraking met fascinerende historie en cultuur. Er is zoveel aanwezig om hen enthousiast te maken en te inspireren!

 

You Might Also Like