In en rondom huis

Tips voor de aanschaf voor een nieuwe vloer

25 november 2015

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe vloer?

Er zijn veel mogelijkheden waaruit u kunt kiezen als u een nieuwe vloer wilt. De meest gangbare zijn laminaat, vinyl, tapijt, en pvc. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het in uw woning beter is om tapijt te kiezen in plaats van vloerbedekking. Dit wordt hieronder allemaal uitvoerig beschreven.

Laminaat
Laminaat is heel stil in combinatie met een goede ondervloer. De onderhoudskosten van een laminaten vloer zijn laag omdat het onder andere gemakkelijk schoon te maken is. Ook de inlegkosten zijn niet duur in vergelijking met andere vloeren. Als het eenmaal ligt dan ligt het. De aanschaf van een laminaten vloer in uw woning is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een houten vloer. En dat terwijl het dezelfde warme uitstraling heeft. Als u veel schuift met meubels in uw woning is het handig om te kiezen voor laminaat met een hoge AC klasse. Dit voorkomt krassen op uw laminaat.

Tapijt
De keuze om tapijt te nemen is een keuze die u niet van de een op de andere dag moet maken. Het leggen of vervangen van tapijt is namelijk een arbeidsintensieve klus. Tapijt geeft uw kamer een gezellig en sfeervol karakter. Vindt u dat u meer energie moet besparen dan is tapijt ook een goede keuze omdat het warmte goed vast weet te houden. Bent u van plan om tapijt te nemen en weet u zeker dat u dit de komende jaren wilt houden? Kies dan voor een kwalitatief goed tapijt. Een kwalitatief goed tapijt gaat namelijk jaren mee. Tapijt is gemakkelijk te onderhouden. Een keertje stofzuigen en het is weer schoon.

PVC
Een kunststof vloer is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u een nieuwe vloer wilt. PVC heeft echter veel voordelen. Heeft of zit u te denken aan vloerverwarming, dan is de combinatie met een PVC vloer een geschikte combinatie. PVC houdt weinig warmte tegen waardoor er minder energie verloren gaat. Een vloer van PVC is een vloer die duurzaam is. Als u uw vloer voor huishoudelijk gebruik gebruikt, gaat de vloer met gemak tien jaar mee. In een huis met weinig geluidsisolatie is een PVC vloer ook aan te raden. Dit komt door de geluiddempende werking. Ook zijn PVC vloeren vaak voordeliger en gemakkelijker in het onderhoud.

Vinyl
Wilt u een vinyl vloer die lijkt op een stenenvloer of toch een houten vloer? Dan is dat geen probleem, Vloeren van vinyl zijn te verkrijgen in allerlei patronen. Zo kunt u precies kiezen wat u mooi vindt. Bijkomend voordeel hiervan is dat vinyl geschikt is voor elke kamer in uw woning. Vinyl is geschikt voor vloerverwarming, heel eenvoudig schoon te maken, goedkoop in de aanschaf en gaat ook nog eens lang mee.

Wat is nou een kwalitatief goede vloerenleverancier?
Fabrieksverkoop Genemuiden heeft een jarenlange ervaring in de vloeren wereld. Fabrieksverkoop Genemuiden is een groothandel die zelf inkoopt. Hierdoor zijn de prijzen vaak onder de winkelprijs.
Zij hebben een samenwerkingsverband met een professioneel leg team. zodat u zelf niet zelf uw vloer hoeft in te leggen. Kijk voor meer informatie op http://www.fabrieksverkoopgenemuiden.nl.

You Might Also Like