In en rondom huis

Tamper kopen? Hier moet je op letten

29 april 2022

Een goede tamper is onmisbaar in het maken van de beste koffie. Je koffiemachine alleen is niet genoeg om zeker te zijn van de beste kwaliteit. Want ook de accessoires zoals een tamper bieden de nodige extra’s. Met een tamper kun je de gemalen koffiebonen aandrukken in het filter. Hoe beter je drukt, hoe meer lucht er verdwijnt en hoe meer de smaak van de koffiebonen naar voren komt. Wil jij een tamper kopen? Dan vind je hier de aandachtspunten om op te letten aan het maken van een keuze.

De beste tamper vind je zo

Een tamper lijkt een accessoire die je snel even aanschaft voor je koffie, maar niets is minder waar. Tampers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er zowel vlakke en convex tampers als automatische tampers. Ook is een tamper verkrijgbaar in diverse materialen: van RVS en staal tot hout en kunststof. Alle tampers hebben hetzelfde doel: gemalen koffiebonen aandrukken om zo de optimale smaak en aroma te creëren. Het aanschaffen van een goede espresso tamper doe je dan ook vooral op basis van je budget en de kwaliteit die jij belangrijk vindt.

 

Behalve uitvoering en materiaal is het ook belangrijk om te letten op de maat van de tamper. Een koffietamper moet dezelfde maat hebben als de diameter van de filter. Zo kun je de koffie goed aandrukken. De meeste koffiemachines hebben een filter met een diameter van 53 en 58 mm. Een tamper is dan ook verkrijgbaar in deze afmetingen: kijk goed naar het filter van je koffiemachine en schaf op basis daarvan de juiste maat tamper aan. Een goede tamper is van groot belang voor het creëren van de beste koffie. Er gaat niets boven de dag beginnen met een goede kop koffie, vooral als je deze zelf in een handomdraai maakt!

You Might Also Like