Huis

Isoleren met een klein budget: 3 tips

28 augustus 2023
Isolatiemateriaal

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de noodzaak om beter te isoleren. Hoewel isolatie absoluut een goede keuze is, is het lang niet voor iedereen weggelegd. Het brengt immers ook de nodige kosten met zich mee. Nu zou je kunnen stellen dat je dit bedrag uiteindelijk weer zult terugverdienen, maar het vraagt wel een flinke investering. Het is niet voor iedereen mogelijk om direct een smak geld neer te leggen. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op de isolatie zelf. Hieronder vind je een aantal handige bespaartips om de kosten van het isoleren zo laag mogelijk te houden. 

1. Kies voor de juiste winkel 

Voor het isoleren heb je ook de juiste materialen nodig. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een leverancier die deze materialen verkoopt. Er zit echter veel verschil in de kosten voor deze materialen. Ga daarom op zoek naar een winkel waar zij gegarandeerd de scherpste prijzen hanteren. Goed voorbeeld is www.budgetisolatieshop.nl/. Je kunt tegenwoordig de prijzen eenvoudig online vergelijken. Door niet direct een beslissing te nemen en eerst te vergelijken, kun je ongelooflijk veel geld besparen.

2. Materiaalkeuze 

Heb je er al over nagedacht welk materiaal je precies wilt gebruiken voor de isolatieklus? Weet dan dat de materiaalkeuze een belangrijke rol speelt in het totale kostenplaatje. Ook mag niet vergeten worden dat het materiaal eveneens een rol speelt in hoeveel kosten je op de lange termijn zult besparen. Hierbij geldt bijvoorbeeld: hoe dikker het materiaal, hoe meer je bespaart. Goed voorbeeld is steenwol isolatie. Hoe dikker de platen, hoe beter het resultaat zal zijn. Wel is het dikkere materiaal over het algemeen duurder. 

Het is daarom belangrijk om voor jezelf de afweging te maken tussen de kosten op de korte en de lange termijn. Indien het mogelijk is om meer te investeren, dan zal je hier op de lange termijn meer profijt van hebben. Met budget isolatie is het echt belangrijk om de juiste beslissingen te maken. Waar kies je voor? Spaar je nog even door en geniet je zo van betere isolatie? Of bespaar je en behaal je hierdoor iets minder resultaat?

3. Doe het zelf of schakel naasten in 

Houd er rekening mee dat niet alleen het materiaal kosten met zich meebrengt, maar ook hoe de isolatie wordt uitgevoerd. Als je een deskundige inschakelt, zal het kostenplaatje logischerwijs hoger oplopen. Indien mogelijk is het dan ook beter om dit zelf te doen of vrienden en familie in te schakelen. Over het algemeen is isoleren heel gemakkelijk zelf te doen. Hiermee bespaar je flink wat kosten en tijd. 

Houd er rekening mee dat elke isolatieklus weer anders is. Lees je daarom van tevoren goed in over de mogelijkheden en kijk eventueel instructiefilmpjes via YouTube. Een goede voorbereiding is echt al het halve werk.

You Might Also Like