Sfeer

Gashaard online kopen

23 februari 2016

Een nieuwe haard in uw woning plaatsen is een goede manier om meer sfeer te creëren. In een nieuwbouw woning is het bijvoorbeeld mooi om een traditionele houtkachel te plaatsen, dit lijkt wellicht een contrast maar deze traditionele elementen in een moderne woning zorgen vaak juist voor een prachtig effect. Ontdek het allemaal in dit artikel en laat u verassen door de ongekende mogelijkheden die sommige kachels en haarden u te bieden hebben. We gaan ook in op de beste plek voor uw haard, het verbruik en het beste type dat u kunt kiezen.

De beste plek voor de haard

De beste plek voor een sfeervolle haard is ongetwijfeld de woonkamer. U kunt er gezellig met de hele familie om heen zitten en genieten van de intense warmte. De meeste woningen hebben een vrijstaande haard, soms aangesloten op de schoorsteen. In veel nieuwbouw woningen is er echter geen traditionele schoorsteen aanwezig. In dat geval kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een gashaard, deze haarden zijn bovendien perfect om in te bouwen. Als u hiervan gebruik maakt is het ook eenvoudiger om de kachel op een andere plek te plaatsen of zelfs in de muur in te bouwen.

De brandstof en het verbruik

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste kachel voor uw woning is het type brandstof dat nodig is en de hoeveelheid brandstof die er door de kachel verbruikt wordt. Als u helemaal geen brandstof wil gebruiken dan kunt u ook kiezen voor een elektrische kachel maar die zijn vaak weer erg duur in het stroomverbruik, we raden u daarom aan om voor een gashaard te kiezen. De bediening van deze kachels is nog een groot voordeel, hier hoeft u niet eens uw luit stoel voor uit!

U heeft het vroeger vast wel eens gedaan, een houtkachel aangemaakt. Hoewel dit een leuke bezigheid kan zijn is het wel gevaarlijk, en het levert ook nog eens een hoop rommel op omdat er overal restafval van het hout achterblijft. Steeds meer mensen kiezen om deze reden voor een zuinige gashaard.

You Might Also Like