Groen wonen

Energie besparen met een kunststof kozijn

8 maart 2016

Als je denkt aan energie besparen, denk je waarschijnlijk niet direct aan een kunststof kozijn. Toch kunnen kunststof kozijnen een aantrekkelijke bijdrage leveren aan de energiebesparing van jouw woning. Wist je dat dit voordeel kan oplopen tot maar liefst 30% minder energiekosten? Je leest er onderstaand meer over.

Een lagere energierekening door kunststof kozijnen

Energie besparen is een interessante manier om aan het einde van de maand meer geld over te houden. Vooral qua stookkosten is er vaak een hoop winst te behalen door je woning beter te isoleren. Bij een slecht geïsoleerde woning gaat er tenslotte een hoop warmte verloren waardoor je extra moet stoken om het binnen lekker warm te houden. Helaas resulteert dit voor jou, zeker in de wintermaanden, in een energierekening waar je echt niet vrolijk van wordt.

Kunststof kozijnen bieden uitkomst en helpen op de achtergrond om jouw woning energiezuiniger te maken. Wist je bijvoorbeeld dat de combinatie van kunststof kozijnen in combinatie met dubbel glas of HR –glas maar liefst 30% op je jaarlijkse energiefactuur kan schelen? Een hoop geld dat je ook op een leukere manier kunt besteden.

Stijlvol en onderhoudsvrij

Naast het energiebesparende effect geven kunststof kozijnen je woning een mooie verzorgde uitstraling. Deze kozijnen zijn tegenwoordig in allerlei stijlen verkrijgbaar waardoor jij de keuze hebt wat het beste bij je woning past. Zo vind je bij kozijnenspecialist Op ’t Hoog bijvoorbeeld zowel kozijnen met een moderne uitstraling als klassiekere varianten die niet van een echt houten kozijn te onderscheiden zijn. Tel daarbij op dat een kunststof kozijn vrijwel geen onderhoud nodig heeft en je begrijpt waarom dit type kozijnen zo populair is.

Benieuwd hoeveel geld jij kunt besparen met kunststof kozijnen? Doe dan direct de check met de Energiebesparing calculator en ontdek jouw voordeel!

You Might Also Like