Groen wonen

De voordelen van waterontharding

5 mei 2021

Een wateronthardingssysteem is de oplossing voor meerdere waterproblemen bij je thuis. Maar weet je ook wat een waterontharder doet? En is het de moeite waard? Vandaag zullen we de meest voorkomende voordelen van een wateronthardingssysteem thuis uitleggen en waarom je ervoor zou moeten kiezen.

Zachte huid

Als je last hebt gehad van een droge en beschadigde huid na het douchen, kan dat komen door de mineralen in hard water. Als gevolg hiervan gebruiken veel mensen producten om de huid te hydrateren, wat een enorme verspilling en duur kan zijn op het einde. Veel mensen hebben ook gemeld dat ze last hebben van een geïrriteerde huid, vooral degenen die huidproblemen hebben zoals eczeem, dermatitis of psoriasis. In feite kunnen de resten die door de mineralen worden achtergelaten, irritatie op je huid veroorzaken, de poriën verstoppen en bijdragen tot een jeukende en droge huid. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen met een gevoelige huid. Als je dat wil voorkomen, kan de introductie van onthard water deze problemen verbeteren, omdat het water niet zoveel mineralen bevat. Na ervaring met een waterontharder zal je merken dat je huid zacht en glad aanvoelt.

Rechterhandpalm Van De Persoon Over Witte Vloeistof

Geen tijd meer kwijt met schoonmaken

Als je veel tijd besteedt aan het schoonmaken van je huis en korte tijd later merk je dat je het weer moet schoonmaken, kan dat komen door het harde water dat je thuis gebruikt. Door gebruik te maken van een wateronthardingssysteem zal je merken dat je huis langer schoon blijft, je kan de kalkaanslag verminderen en je huis langer schoon houden, zonder veel moeite en tijd. Stop met urenlang schrobben van vloeren, badkuipen en strepen op doucheschermen. Met zacht water hoef je niet meer te schrobben en te boenen om resten van serviesgoed en oppervlakken in de keuken te verwijderen. 

Vloeistof Gieten In Pintglas

Goedkopere rekeningen

Met onthard water zullen de leidingen na verloop van tijd langer meegaan en zal je hele verwarmingssysteem efficiënter worden, wat betekent dat je op lange termijn geld bespaart. Dit gebeurt omdat hard water bij verhitting kalkaanslag vormt rond het warmtebron systeem. De dikke laag kalkaanslag wordt verhit voordat het water stroomt, waardoor meer energie wordt verbruikt en er meer gas en elektriciteit wordt verbruikt. Wanneer de warmtebron echter verkalkt is, kan hij niet efficiënt werken. Hoe meer water er wordt verwarmd, hoe meer kalkaanslag er wordt geproduceerd en hoe meer energie er nodig is. Onthard water zorgt ervoor dat je verwarmingselementen weer volledig efficiënt werken, zodat ze dat voor altijd blijven doen. Als je de hoeveelheid energie vermindert, verlaag je dus ook de kosten van de brandstofrekening.

 

Op https://divisoft.nl/ vind je verschillende soorten wateronthardingssystemen en kan je het systeem kiezen dat ideaal is voor je behoeften. Begin nu met het besparen van werk, geld en energie en geniet van de voordelen van zacht water in huis.

You Might Also Like