In de tuin

De tuintrends van 2021

12 mei 2021

  Een mooie tuin is belangrijk voor veel mensen en het hebben van een tuin is dan ook steeds populairder. Op zoek naar nieuwe inspiratie voor 2021? Wij geven je wat tips.

Ontsnap naar het platteland – potplanten in de tuin

Geef de schuld aan lockdown, maar de trend om naar het land te verhuizen is nog nooit zo groot geweest. Hoewel het de droom is om de stad uit te trekken, naar de groene parochies daarachter, valt er veel te zeggen om het landelijke gevoel in een stedelijke omgeving te creëren. En huiseigenaren nemen een ‘verbeteren voordat je verhuist’-mentaliteit aan. Vul tuinen en balkons met rustieke potplanten en accessoires om het gevoel van landelijk leven te creëren. In de tuin zijn kan aanvoelen als vluchten naar het platteland, ons helpen om te vertragen, stress te verminderen en contact te maken met de natuurlijke wereld voor onze deur. Je tuin kan een volledige zintuiglijke ervaring zijn, van het geluid van stromend water, de geur van bloemen tot de smaak van producten van eigen bodem.

De tuin als vijfde kamer

Het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten is een enorme groeiende trend voor 2021. Of dat nu het laten creëren van een moestuin is door de professionals van Habro Tuinen, een wellnessruimte of een uitbreiding van een speelkamer is, we willen ons leven uitbreiden naar onze buitenruimtes. Tuinen zijn hard op weg een ruimte te worden waar we steeds meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Het inschakelen van Habro Tuinen om het gewenste effect te creëren – een oase voor rustige contemplatie, een speelruimte voor kinderen en een leuke ruimte voor sociale bijeenkomsten. Of het nu gaat om een ​​stel openslaande deuren, de deur naar je balkon of gewoon een terras, je huis heeft waarschijnlijk een ideale plek om te stylen als een vijfde kamer.

Groei zelf – budget tuinideeën

Dit blijft in de voorhoede van de moderne tuin. Veganisme is een van de snelst groeiende levensstijl bewegingen, waarbij het aantal mensen dat kiest voor een plantaardig dieet de afgelopen tien jaar met meer dan 360 procent is gestegen. In combinatie met stijgende voedselprijzen, tekorten en een groeiende waardering voor biologische producten, is het geen verrassing dat je eigen beweging in 2021 zal blijven groeien. Steeds meer van ons zijn op zoek naar extra groenten in onze voeding en het aantal mensen dat uitsluitend plantaardige diëten volgt. Makkelijk te kweken groenten, salades en kruiden die geschikt zijn voor het kweken in kleine ruimtes, zoals muurbakken en terrasbakken, zullen stijgen.

You Might Also Like