Sfeer

Creëer een landelijke stijl in 2017

22 februari 2017

Een landelijke woning is in 2017 terug van eigenlijk nooit weggeweest. Hoewel het doet denken aan een grote boerderij, zie je het ook steeds vaker terug in hedendaagse woningen. En hoe gaaf zou het nu zijn dat je de landelijke stijl niet alleen terug laat komen in je interieur, maar gewoon in jouw gehele woning? Al met een kleine verbouwing kun je mooie details aanbrengen.

Kenmerken van een landelijke stijl

Denk je aan een landelijke stijl dan denk je waarschijnlijk direct aan vroeger. Grote families die gezellig samen aan een grote tafel eten of samen dichtbij de openhaard spelletjes spelen. Gezellig samenzijn staat centraal bij een landelijke stijl. Daarnaast heeft een landelijk interieur een kalme uitstraling. Kenmerkend is een eenvoudige inrichting met weinig, maar grote meubels.

Bijpassende deuren en kozijnen

Kijk je naar de buitenkant van de woning, dan is een rieten dak eigenlijk onmisbaar. Helaas is het wel een grote onderneming en investering. Wat gemakkelijker te realiseren is, zijn mooie deuren en kozijnen die precies in de landelijke stijl passen. Ben je bezig met een verbouwing en zijn de kozijnen aan vervanging toe? Laat dan mooie bijpassende kozijnen en deuren plaatsen die een extra dimensie geven aan de landelijke inrichting. Bij Profel kozijnen en deuren kun je terecht voor de kozijnen en deuren die voldoen aan jouw wens.

Wat doe je met de kleuren en meubels?

Kleuren die goed passen bij een landelijke woning zijn wit, pastelkleuren en verschillende aardetinten. Maak het niet te gek met de kleuren, want dan verlies je de rustige sfeer van een mooie landelijke stijl. Voor vloeren gebruik je natuurlijke materialen. Denk aan hout of tegels. Heb je een grote woning werk dan met grote motieven. Is jouw woning iets kleiner? Dan zijn kleine tegeltjes perfect.

Zoals hierboven al aangegeven doen grote meubels het erg goed voor een landelijke stijl. Maak het binnen niet te druk met meubels en accessoires, maar houdt het eenvoudig. Kleine en slimme details doen het vaak beter dan een overdaad aan spullen.

Mag het nog een beetje gekker?

Je bepaald natuurlijk zelf hoe gek je de verbouwing maakt. Voor een echte landelijke stijl kies je voor een mooie grote openhaard. Lekker warm voor in de winter en in de zomer ziet het er gewoon heel mooi uit. En wat dacht je voor een overkapping in de achtertuin? Zo creëer je een soort veranda waar je in het voor- en najaar ook nog heerlijk buiten kunt zitten.

You Might Also Like