Inrichting

Alles over elektrische boxsprings

10 januari 2018

De voordelen van een boxspring zijn al sinds jaar en dag door heel wat mensen gekend. Het ligt ongehoord comfortabel, spaart jouw lichaam en is de beste manier om volledig te genieten van jouw slaap. Een bed dat voor velen de enige logische keuze is. Maar wist je dat er vandaag de dag ook elektrische boxsprings op de markt zijn? Deze elektrisch aangedreven boxsprings zijn nog niet bij het grote publiek gekend, maar bieden toch heel wat voordelen. 

 

Een duurzaam bed
Een nieuw bed of een nieuwe comfortabel schuimmatras is een dure investering. Het spreekt dan ook voor zich dat je bij voorkeur zo lang mogelijk geniet van jouw aankoop. Dat is dan ook één van de grote voordelen van de keuze voor een elektrische boxspring. Deze kwaliteitsvolle bedden gaan met gemak zo’n 25 jaar mee zonder slijtage of verlies van kwaliteit. Je mag er zeker van zijn dat het onderstel geen last krijgt van metaalmoeheid, dat het materiaal van degelijke kwaliteit is en het bed goed ligt en blijft liggen. 

 

Waarom kiezen voor elektrische boxsprings?
Het enige echte antwoord op de vraag waarom je zou kiezen voor een elektrische boxspring is natuurlijk een verhoogd comfort. Niet alleen heb je nu het genot van het slapen op een boxspring, maar ook tal van andere zaken krijg je nu voor elkaar vanuit jouw gemakkelijk plekje in bed. Lezen, televisie kijken, ontbijt op bed, jouw tablet even bekijken en ga zo maar door. Functionele voordelen van de mogelijkheid om jouw boxspring elektrisch verstelbaar in huis te halen. Bovendien is het ook niet oninteressant om aan de toekomst te denken. Er kan een dag komen dat je enkele dagen of zelfs weken ziek het bed niet meer uit kan. Er kunnen tijden aanbreken dat het met de fysiek minder gaat en een elektrisch verstelbaar bed geen luxe meer is, maar een noodzaak. Nu kiezen voor een elektrische boxspring biedt dan ook niet enkel de voordelen op korte termijn van het verhoogd comfort, maar ook een wissel op de toekomst. Slim gezien!

 

De opties

De elektrische boxsprings zijn bedden met tal van opties. Zo kan je kiezen voor een bediening via een afstandsbediening met kabel. Daarnaast zijn er echter ook infrarood en radiografische afstandsbedieningen op de markt. Bij de aanschaf kies je daarbij gelijk ook de verstelbare opties van jouw elektrische boxspring. Wil je dat zowel het hoofdeinde als het voeteinde verstelbaar is of hoeft dat niet per se? Afhankelijk van het antwoord op die vraag kan je voor de aanschaf van een ander type gaan. Nog een vraag die je zeker niet mag vergeten te stellen is de kracht van de motor. Heb je een gewicht boven de 100 kg is het immers van groot belang dat de motor krachtig genoeg is dat gewicht te dragen zonder sneller te verslijten. Ten slotte ga je bij voorkeur ook even na of de boxspring voorzien is van een noodstroom batterij. Is deze aanwezig kan je ook tijdens een stroomuitval het bed bewegen.

You Might Also Like