Planten & Bloemen

De leukste 2 planten voor in je woonkamer

7 januari 2019

De woonkamer kun je op verschillende manieren van meer kleur voorzien. Zorg bijvoorbeeld voor een nieuw behangetje of een laagje verf op de muren van je woonkamer, voorzie de woonkamer van nieuwe meubels met meer kleur, enzovoorts. Ook het gebruik van planten in de woonkamer kan helpen, om deze ruimte nog gezelliger te maken. Dit kunnen grote kamerplanten zijn, maar bijvoorbeeld ook kleinere plantjes. Deze kleinere plantjes kun je in vrolijke potjes op een kast of in de vensterbank zetten. Het geeft je woonkamer een hele gezellige look! In dit artikel lichten we twee van deze kamerplanten uit. Welke van de planten ken jij al?

Een Yucca kamerplant gebruiken in je woonkamer

Een van de populairste kamerplanten voor in huis is de Yucca kamerplant. De Yucca kamerplant bestaat vaak uit twee stammetjes, met aan beide uiteindes een mooie toef van bladeren. De plant heeft relatief weinig onderhoud nodig en is bijzonder sterk. Dit maakt de plant ook geschikt voor mensen zonder groene vingers. De stammetjes en grote bladeren geven de Yucca kamerplant een hele toffe uitstraling. Ideaal als opvulling voor een vergeten hoekje in de woon- of slaapkamer van je woning. De Yucca kamerplant is voor een paar tientjes te koop bij een tuinwinkel.

Pannekoekenplant voor op een kast of in de vensterbank

Mocht je de Yucca kamerplant net iets te groot vinden, dan kan de pannekoekenplant een goed alternatief voor je zijn. Deze kamerplant is veel kleiner en daardoor zeer geschikt voor op een kast of in de venterbank! Zijn grappige naam heeft de plant te danken aan de ronde en zeer platte bladeren. Deze bladeren lijken, zoals de naam van deze plant al doet vermoeden, op pannekoeken. Officieel heeft deze plant geen pannekoekenplant maar Pilea peperomioides. De plant breidt zich snel uit, waardoor je regelmatig stekjes in je pot zal vinden.

You Might Also Like