Badkamer

Tips voor het verbouwen van je badkamer

8 oktober 2018

De badkamer is samen met de keuken een ondergeschoven kindje in veel woningen, als het gaat om het interieur. Dit komt onder meer door het feit dat een renovatie van de badkamer hoge kosten met zich meebrengt en dat dit doorgaans een behoorlijk ingrijpende klus is. Een badkamerverbouwing is immers meer dan het vervangen van de sanitaire voorzieningen alleen. In dit artikel geven we je enkele handige tips, om het verbouwen van de badkamer makkelijker te maken. Bovenal is het belangrijk om vooraf goed na te denken over een plan voor de badkamerverbouwing. Welke sanitaire voorzieningen wil jij straks in de moderne badkamer?

Kijk ook naar de ruimte als geheel bij een renovatie

Bij een badkamerverbouwing kijkt men vaak al snel naar het nieuwe sanitair wat men in de badkamer wil laten plaatsen. Houd er echter rekening mee dat niet alleen het sanitair van invloed is op de uitstraling van deze ruimte. Denk ook aan het plafond, de wanden, een vloer, enzovoorts. Het komt geregeld voor dat het stucwerk op een plafond al los begint te laten, waardoor dit toe is aan vervanging bij een renovatie van de badkamer. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de tegels op muren en vloeren. Het is niet ongebruikelijk dat de kitranden tussen deze stenen los begint te laten.

Doe inspiratie op aan de hand van interieurblogs

Veel bekende interieurstylisten hebben een prachtig account op Instagram. Hier delen zij de mooiste foto’s van de door hun ingerichte ruimtes. Kijk eens welke interieurstylisten veel ervaring hebben met het inrichten van badkamers. Door de foto’s die zij delen kun je inspiratie opdoen voor het inrichten van je eigen badkamer bij een verbouwing. Daarbij weet je op deze manier zeker, dat je badkamer aansluit bij de laatste interieurtrends voor badkamers. Ook bij een badkamerwinkel kunnen ze je van persoonlijk advies voorzien.

You Might Also Like