Sfeer

Je huis kerst-klaar maken doe je zo!

13 december 2017
kerst

Sinterklaas is weer achter de rug, dus is het de hoogste tijd om langzaam maar zeker weer toe te leven naar de kerst. Op de radio worden de kerstnummers alweer veelvuldig gedraaid. Daarnaast komen op verschillende plekken de eerste kerstbomen alweer tevoorschijn. Veel mensen versieren hun huist voor de kerst. De kans is dus groot dat jij dit ook doet. Sommige mensen weten precies wat zij moeten doen, maar mogelijk geldt dit niet voor jou. Daarom vertellen wij jou hier hoe jij je huis kerst-klaar maakt!

Kies voor dezelfde kleur

In de meeste huize is kerstversiering in allerlei kleuren, soorten en vormen terug te vinden. Dit maakt het uiteraard gezellig, maar verschillende kleuren versiering komt ook slordig over. Kies daarom voor één specifieke kleur wanneer jij je huis kerst-klaar wilt maken. Denk hierbij overigens niet alleen aan de versiering in de boom, maar door je hele woning. Door je huis te versieren met accessoires van dezelfde kleur, maak je jouw huis pas echt kerst-klaar.

Verlichting aanbrengen

In iedere kerstboom is verlichting terug te vinden. De verlichting beperkt zich echter al lang niet meer alleen tot de boom zelf. Ook voor de ramen en buiten hangen mensen steeds vaker kerstverlichting op. Dit maakt het natuurlijk alleen nog maar gezelliger. Wanneer jij je woning kerst-klaar wilt maken, mag je dan ook zeker niet vergeten om voor de ramen en buiten verlichting op te hangen.

Denk aan de veiligheid

Veel mensen versieren hun huis met de nodige lampjes. De meeste kerstverlichting werkt op stroom. De lampjes worden vaak warm en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is namelijk al meermaals gebeurd dat er brand is ontstaat als gevolg van kerstverlichting. Het is dan ook van belang dat jij rekening houdt met de veiligheid wanneer jij je huis kerst-klaar maakt. Weet dan ook waar je aan begint en plaats lampjes bijvoorbeeld niet massaal bij brandbaar materiaal. Jouw veiligheid is immers belangrijker dan een mooi versierde woning.

You Might Also Like