Groen wonen

3 Tips voor een lagere energierekening

9 oktober 2018

Van uw vasten lasten is uw energierekening 1 van de duurste. En wist u dat van uw energiekosten uw gasverbruik het meest van de kosten voor de rekening nemen? Gas is doorgaans goed voor 65% van uw energierekening. Een goede reden om hier eens goed naar te kijken. Daarom hebben we 3 tips voor u om dit jaar nog uw energierekening drastische te verlagen.

3 tips voor een minder energiekosten

Om te weten hoe u kunt besparen is het ook belangrijk om te weten waar uw energierekening nu eigenlijk uit bestaat. U heeft aan de ene kant de energie verbruiken die u betaalt tegen het tarief dat u af heeft gesproken met uw energieleverancier en daarnaast ook diverse belastingen en vaste leveringskosten. Hoe meer u verbruikt, hoe meer belasting u ook via uw energierekening betaalt. En sterker nog u betaalt belasting over belasting. Want uw energierekening bestaat uit energiebelasting en ook nog eens BTW. Allemaal redenen om uw verbruik zo laag mogelijk te houden. Zo doet u dat:

  1. Hoe lager uw tarieven, hoe minder u betaalt en hoe minder belasting u betaalt. Zet daarom in een markt zoals nu waarin de energieprijzen stijgen, uw energieprijzen vast voor langere tijd. Zo heeft u langere tijd de zekerheid van een bepaalde prijs. De voorspellingen zijn namelijk dat de prijzen de komende jaren langzaam blijven stijgen. Ivm olieprijzen, opslagen en schaarser wordende energiebronnen.
  2. Een andere manier om minder te betalen is ervoor zorgen dat u minder nodig heeft. En dat kan bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie. Want hiermee kunt u uw gasverbruik met wel 33% verlagen. Waardoor u deze investering in 4 jaar terugverdient. Wanneer u weet dat u de komende jaren nog in uw woning blijft wonen. Dan is dit 1 van de manieren om uw kosten te drukken. Heeft u al isolatie in de muren, maar toch een hoog verbruik? Laat dan eens controleren of uw isolatie nog goed is, soms moet u eerst spouwmuurisolatie verwijderen alvorens u nieuwe kunt aanbrengen in uw spouw.
  3. Zorg voor zuinige apparatuur. Led lampen, energie zuinige apparaten en waterbesparende douchekoppen zijn in de aanschaf duurder, maar deze verdient u terug door lagere verbruiken. Vooral met een stijgende energiebehoefte en steeds meer gadgets in huis. Wordt het steeds belangrijker hierop te letten. En een bijkomstig voordeel is dat u hierdoor ook het milieu meer spaart.

Energie kost u helaas veel geld en dat zal nog wel even zo blijven. Gelukkig kunt u deze pijn wel verzachten met bovenstaande en nog veel meer slimme trucjes. Zo houdt u de kosten betaalbaar en bent u ook nog eens duurzaam bezig.

You Might Also Like