Elektra

Welke lamp kies jij voor in jouw woonkamer?

21 mei 2019
besparen op verlichting

Lampen in huis worden overdag niet of nauwelijks gebruikt. ’s Avonds is het echter wel makkelijk wanneer jij jouw woonkamer kunt verlichten. Daarom zijn er in iedere woonkamer in ons land de nodige lampen aanwezig. Ook jouw woonkamer kun je ongetwijfeld goed verlichten. Ben je van mening dat er te weinig licht is? Dan moeten er meer lampen komen. Het kan natuurlijk ook dat jij na een aantal jaar uitgekeken bent op jouw lampen. Ook dan moet je uitkijken naar nieuwe lampen. Maar welke lampen kies je eigenlijk voor in jouw woonkamer?

Hanglampen

In menig woonkamer van huizen in ons land treffen we hanglampen aan. Zo hangt er geregeld een hanglamp boven de salontafel. Heb jij daarnaast jouw eettafel in de woonkamer staan? Dan is de kans groot dat er boven deze tafel eveneens een hanglamp hangt. Hanglampen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun jij kiezen voor een grote, in het oog springende hanglamp. Houd jij hier niet zo van? Geen probleem, want je kunt bijvoorbeeld ook meerdere kleine hanglampen naast elkaar hangen. De keuze is reuze, waardoor er ook voor jou vast een geschikte hanglamp te vinden is!

Vloerlampen

Wanneer we het hebben over lampen, denken mensen al snel aan lampen die aan het plafond te bevestigen zijn. Jij hebt echter veel meer mogelijkheden dan alleen hanglampen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor vloerlampen. Dit zijn lampen met een voet die op de grond staan. Mogelijk ken jij deze verzamelnaam voor lampen beter onder de noemer staande lamp. Vloerlampen zijn er in allerlei verschillende varianten. Zo kun jij kiezen voor vloerlampen die bijdragen aan de sfeer in jouw woonkamer. Daarnaast zijn er functionele vloerlampen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor meer licht in de leeshoek van jouw woonkamer.

Sfeerverlichting

Hanglampen gebruik je meestal als functionele verlichting. Vloerlampen zijn daarentegen wel als sfeerverlichting te gebruiken. Toch zien we vaak dat ook de vloerlamp een functie heeft. Wil jij meer sfeer creëren in jouw woonkamer? Dan kun je zo her en der wat sfeerverlichting plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op de salontafel, maar ook in de vensterbank. De verlichtingsintensiteit van sfeerverlichting is doorgaans lager dan die van functionele verlichting. Met sfeerverlichting ontstaat er dus een warmere sfeer in jouw woonkamer.

You Might Also Like