Styling

Waarom een vloerkleed in de woonkamer?

2 mei 2019

Een vloerkleed is toch wel een essentieel onderdeel van de woonkamer. Hoewel ze niet altijd opvallen, zul je ze wel missen als ze er niet liggen. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de ruimte wordt opgevuld en bovendien straalt het ook meer warmte uit. In deze blog vertellen we je graag over de voordelen van een vloerkleed.

Baken je ruimte af

Een vloerkleed is ideaal om in de woonkamer bepaalde ruimtes af te bakenen. Losse meubels, zoals een bank, salontafel en vloerlamp kunnen wat rommelig ogen. Door een vloerkleed kun je deze meubels met elkaar verbinden, waardoor het een geheel vormt. Woon je in een studio of klein appartement? Dan kun je met een vloerkleed eenvoudig aparte hoekjes creëren.

Vloerbescherming

Heb je een vloer die gevoelig is voor krassen? Dan is een vloerkleed ook de ideale uitkomst. Met een vloerkleed is het heel gemakkelijk om je vloer te beschermen. Zorg ervoor dat je eetkamerstoelen, banken, tafel, trolley of bijzettafel precies op het vloerkleed passen. Hierdoor kun je voorkomen dat je met je meubels over de vloer gaat schuiven en daardoor dus krassen veroorzaakt.

Comfort

Een vloerkleed zorgt voor comfort in de woonkamer. Het zorgt ervoor dat het een stuk warmer aan je voeten aanvoelt, dan een koude parket of tegelvloer. Bovendien zorgt een vloerkleed er ook voor dat de warmte in huis langer wordt vastgehouden. Ook zorgt een vloerkleed ervoor dat je woonkamer er warmer uit ziet en niet zo kil aanvoelt. Naast warmte dempt een vloerkleed het geluid van het lopen op hakken, het geluid van de radio en televisie.

Vervangbaar

Een vloer is iets dat je niet snel zult vervangen. Het vervangen van je vloer is namelijk erg prijzig en ook veel werk. Daarom is het beter om je vloer af en toe een nieuwe look te geven met een nieuw vloerkleed. Dit is een goedkope oplossing en bovendien kun je de woonkamer daardoor een hele andere uitstraling geven.

You Might Also Like