Energie besparen

De voordelen van een slimme thermostaat in huis

17 november 2016

Tegenwoordig hoor je steeds meer over slimme thermostaten. Maar wat heb je er eigenlijk aan? In dit artikel willen we kort stilstaan bij de diverse voordelen die slimme thermostaten ons te bieden hebben.

Bediening op afstand

Je werkt boven op kantoor maar de thermostaat hangt beneden. Om het boven warm te krijgen moet je dus eerst naar beneden om de thermostaat aan te zetten en moet je later nog een keer naar beneden om de thermostaat weer uit te zetten. U herkent het misschien wel. Met een slimme thermostaat is dat voorbij. Die kun je namelijk op afstand in- en uitschakelen. Dat is vooral ook erg handig als je zelf niet thuis bent. Vergeten de verwarming laag te zetten? Of ben je bijna thuis maar wil je niet in een koude woonkamer terechtkomen? Schakel eenvoudig de verwarming in of uit via de slimme thermostaat!

Je actuele verbruik

Een ander voordeel van de slimme thermostaat is dat je het actuele verbruik in kunt zien. Je weet precies wat je wanneer verbruikt en hoe dat komt. Ook kun je vaak je verbruik vergelijken met andere huishoudens waar de app gebruikt wordt of wat je zelf in vergelijking met vorige seizoenen bent gaan gebruiken. Hierdoor kun je ontdekken hoe je meer energie kunt besparen en wordt het eigenlijk een kunst om komende maand nog meer energie te gaan besparen. Het moge duidelijk zijn dat dit zeker ten goede komt aan je energierekening! Het hoeft niet eens te betekenen dat je vaker in de kou gaat zitten; zelfs door efficiënter de verwarming in- en uit te schakelen kun je al veel energie besparen zonder dat je hier dus echt wat van merkt in negatieve zin.

You Might Also Like