In de tuin

Vijver laten aanleggen? Dit moet je weten over filterpompen

23 mei 2019

Wil jij een vijver aan laten leggen in jouw tuin? Dan is goede vijvertechniek onmisbaar. Vijvertechniek omvat alle apparatuur die nodig is om de vijver in goede conditie te houden. Van vijverpompen en filters tot vijverskimmers, alle vijvertechniek zorgt er voor dat jouw vijver gezond is en in balans blijft. Welke techniek het meest geschikt is voor jouw vijver, is afhankelijk van de grootte van jouw vijver en het soort vijver. Niet elke vijver hoeft een groot, uitgebreid vijversysteem te hebben. Wat echter wel belangrijk is, is dat jouw vijver een goede filterpomp heeft. Wij vertellen je alles wat je moet weten over filterpompen.

Over filterpompen

Een goede vijverpomp is onmisbaar in elke vijver. Een vijverpomp zorgt er voor dat het water in de vijver in beweging blijft. Dat het water blijft bewegen is noodzakelijk. Zonder beweging vervuild de vijver en wordt het water groen en troebel. Een vijverpomp, ook wel een filterpomp genoemd, zorgt er voor dat het water in de vijver voldoende zuurstof bevat. Het in beweging zetten van het water zorgt er daarnaast voor dat de slechte stoffen in het water beter aan de atmosfeer kunnen worden afgegeven. Door een goede, krachtige vijverpomp in jouw vijver te installeren blijft het water in jouw vijver gezond en blijft de vijver in topconditie.

Voor elke vijver een passende filterpomp

Ben jij op zoek naar een passende filterpomp voor jouw vijver? Er zijn veel verschillende soorten vijverpompen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een dompelpomp, een zuurstofpomp, een fonteinpomp of een vuilwaterpomp. Welke filterpomp het meest geschikt is voor jouw vijver, is afhankelijk van het soort vijver. Heb jij een vijver met een fontein? Dan is een fonteinpomp het meest geschikt. Heb jij een vijver met een waterval? Dan kan je beter kiezen voor een krachtige vijverpomp, zoals een vuilwaterpomp.

Een filterpomp kopen

Wil jij een krachtige filterpomp kopen voor jouw vijver? Een filterpomp kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online. Jouw filterpomp online bestellen kent veel voordelen. Zo vind je online een groter aanbod filterpompen dan bij jouw lokale vijverspeciaalzaak. Bovendien kan je online de pompen en bijbehorende prijzen beter vergelijken en ben je niet gebonden aan de openingstijden van een winkel. Jouw filterpomp bestel je eenvoudig en snel vanaf de bank. En heb je vragen over de filterpompen? Dan kan je altijd via de chat een aantal vragen stellen of de webshop bellen voor advies.

You Might Also Like