Zwembad

Het ultieme vakantiegevoel creëer je met een zwembad

11 mei 2017

Kinderen en zwemmen horen bij elkaar

Je zult het vast wel herkennen: wanneer jullie een leuke camping uitzoeken, vragen de kinderen of er wel een zwembad is. Vakantie zonder zwemmen is onmogelijk bij de meeste jongens en meisjes. Veel kinderen zijn al van jongs af aan echte waterratten. Misschien ging jij ook al met je kleine baby naar het zwembad om deel te nemen aan het speciale zwemmen met baby’s. Veel kleuters halen in groep 1 of 2 al vaak een of meerdere zwemdiploma’s. Allereerst is dit belangrijk, omdat we in Nederland erg veel water hebben. Wil je je kind veilig buiten laten spelen, dan is een zwemdiploma toch echt wel een must. Daarnaast is zwemmen gewoon heerlijk voor kinderen. Je maakt je kinderen blij wanneer je een vakantiepark of camping uitkiest waar een zwembassin aanwezig is. Maar jullie gaan vast geen zes weken op vakantie? En uiteraard hopen we op meer dan zes weken mooi weer. Het is een goede optie om te kiezen voor een privé-zwembad in je eigen achtertuin. Het aanbod is enorm. Of je nu een klein opblaasbaar kinderbadje, een Intex zwembad of een model met groot frame wilt, het is allemaal mogelijk.

Welk zwembad kies ik?

Voor welk type bad je kiest, hangt af van een aantal factoren. Heb je een hele kleine tuin? Neem dan geen mega groot zwembad. Heb je alleen nog maar jonge kinderen? Misschien heb je dan wel voldoende aan een klein kinderzwembad. Of je moet zelf wel zin hebt in zwemmen in je eigen privé vakantiedomein. Dan zou je kunnen kiezen voor een groot easy setup zwembad. Daar kun je met de hele familie in. Wil je af en toe met wat vrienden zwemmen op een mooie zomerdag, dan is zo’n bassin een hele goede optie. We zetten een aantal mogelijkheden voor je hierna op rij.

– Klein opblaasbaar zwembad. Zo’n bad is ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. Een groot voordeel is dat je dit bad heel snel kunt opzetten en ’s avonds ook gewoon meteen weer kunt opruimen. Daarnaast is de aanschafprijs relatief laag. Verder heb je aan dit soort zwembaden weinig onderhoud. Je laat het water eruit lopen, haalt even een doek door het bad en klaar is Kees. Heel prettig is ook dat het water lekker snel opwarmt. Vooral jonge kinderen vinden het water toch wel snel koud wanneer ze willen zwemmen. Zet je een klein kinderzwembad een poosje in de zon, dan heeft het water vrij snel een behaaglijke temperatuur. Leuk is ook dat je deze uitvoeringen kunt uitbreiden met aantrekkelijke extra’s. Of je neemt een klein opblaasbaar zwembad dat al is voorzien van een glijbaan. Pret verzekerd bij peuters en kleuters.

– Een frame zwembad. Wanneer jouw kinderen al wat groter zijn, kom je waarschijnlijk niet meer weg met een klein opblaasbaar zwembad. Een goede optie is dan wellicht een frame bad. De kinderen hebben dan veel meer ruimte om te zwemmen en er is ook zeker nog wel plaats voor een ligbed of een opblaasbare dolfijn of krokodil. Een groot voordeel van dit buitenzwembad is dat het jaren mee kan gaan. Zeker wanneer je zorgt voor een goed onderhoud van het bad. Wanneer je zo’n soort bassin koopt, is het handig om direct een afdekzeil en chloordrijvers mee te bestellen. Houd er wel rekening mee dat het opzetten van zo’n bad iets meer tijd kost. Ook is het de vraag of je het in je eentje redt. Weet je van te voren dat je kids als ze uit school komen willen zwemmen, zorg er dan voor dat het bassin op tijd klaar staat. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Intex zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. In tegenstelling tot bij een klein opblaasbaar zwembad duurt het bij de grotere frame baden wel wat langer voordat het water is opgewarmd. Tijdens een warme zomerdag is dat uiteraard geen enkel probleem, want dan wil je waarschijnlijk niets liever dan lekker afkoelen. Is het echter iets minder warm, dan is koud water in het zwembad minder aantrekkelijk. Je kunt eventueel gebruikmaken van zogenoemde verwarmingsmatjes.

– Easy setup zwembad. Dit type baden heeft maar een ring. Deze blaas je op en als je dan het bad vult met water, drijft de ring omhoog. Op die manier krijgt het zwembad de gewenste vorm. Wat betreft de afmetingen kun je alle kanten op. Er zijn kleine easy setup zwembaden. Je hebt dan maar weinig water nodig om het bad te vullen. Maar er zijn ook hele grote zwembaden verkrijgbaar. Die zijn leuk als je met de hele familie wilt gaan zwemmen.

Waar plaats je het bad het beste?

Een zwembad in de tuin is natuurlijk fantastisch, maar waar zet je hem neer? Hoe belangrijk is de uitstraling van de tuin voor jou? Wil je dat het zwembassin de hele zomer blijft staan? Heb je een schitterend gazon in de tuin? Wil je graag dat dit mooi blijft? Het is de vraag of je een opblaasbaar zwembad dan op het gras moet zetten. Dit kan handig lijken, maar als het bad een paar dagen op dezelfde plek blijft staan, moet je er wel rekening mee houden dat je een kale plek hebt op het gazon. Op zich herstelt dit zich vaak vanzelf wel weer. Verder is het belangrijk om je af te vragen welk plaatje je in gedachten hebt. Ga je ook zonnebaden bij het zwembad? Zorg er dan voor dat hier genoeg ruimte voor is. Heb je liever niet dat het zwembad pontificaal in het zicht staat? Plaats het dan bijvoorbeeld achter een muurtje of achter een heg.

Zwembad kopen online

Je wilt je kinderen blij maken met een zomer vol zwemplezier? Kies dan voor een bassin dat het beste past bij jullie situatie. Een zwembassin kopen gaat heel eenvoudig online. Vaak is de levertijd maar kort en in de meeste gevallen profiteer je ook nog van garantie. Op deze manier hoef je niet stad en land af te lopen voor een buitenzwembad, maar je bestelt eenvoudig vanuit je eigen woning een geschikt exemplaar. Zwembad kopen? Doe het nog vandaag!

You Might Also Like