In de tuin

Met spots meer sfeer in de tuin

3 augustus 2017

Je kunt veel doen om de sfeer van de tuin te verbeteren met goede verlichting en creatieve ideeën. Met slim design en een variatie aan kwalitatief goede spots maak je van je tuin een plek waar het ’s avonds net zo behaaglijk is als overdag.

Begin met de paden en opritten

Veiligheid gaat altijd voorop. Begin dus eerst met het goed verlichten van de paden, traptreden en opritten. Als je de tuin uitnodigend wilt maken voor gebruik in het donker, moet je er natuurlijk zeker van zijn dat er geen ongelukken gebeuren. Vaste grondspots langs tuintegels en plantborders werken uitstekend voor dit doel. Kies voor led spots voor hun hoge lichtopbrengst, lage energieverbruik en lange levensduur.

Creëer perspectief en diepte

Door verschillende secties van de tuin op een andere manier te verlichten, creëer je perspectief en het gevoel van diepte. Je maakt je tuin hier groter mee en een echte beleving om naar te kijken. Begin door details achterin de tuin uit te lichten. Denk aan een grote fruitboom, een conifeerhaag, een prieel of mooi tuinhuisje. Een reeks van prik spots van verschillende hoogte en sterktes zijn hierbij een uitkomst. Je kunt deze makkelijk verplaatsen en experimenteren met verschillende lichtontwerpen. Let er op dat je nooit direct in de spots hoeft te kijken, zowel vanuit je woning als wanneer je in de tuin loopt.

Verleng de woonkamer

Je kunt je woonkamer optisch verlengen door een terras of veranda fraai te verlichten. Maak gebruik van inbouwspots en wandspots om deze buitenruimte mooi uit te lichten zodat je daar in de avonduren comfortabel kunt zitten, een boek kunt lezen of met vrienden kunt bijpraten. Met andere woorden, maak het daar net zo gezellig als een woonkamer en je zult zien dat je steeds vaker buiten bent.

You Might Also Like