Elektronica

Onderhoud van een beamer

28 september 2017

Wanneer je een beamer aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Het is daarom belangrijk dat je de beamer goed onderhoudt. Zelf kun je de beamer regelmatig reinigen en stofvrij houden, maar om de zoveel tijd is een interne reiniging door een specialist aan te raden.

Waarom de beamer laten reinigen?

Een beamer laten reinigen door een specialist heeft meerdere voordelen. Regelmatig onderhoud voorkomt storingen en defecten. Daarnaast wordt de levensduur aanzienlijk verlengt. Een goed onderhouden beamer is betrouwbaar. De kans is dus klein dat je bij een belangrijke presentatie ineens met een kapotte beamer staat. Tot slot geeft een goed onderhouden beamer een hogere inruilwaarde.

Kosten van een onderhoudsbeurt

Een onderhoudsbeurt door een specialist zal 1 tot 1,5 uur in beslag nemen. De beamer wordt dan intern en extern gereinigd en de verschillende onderdelen worden gecontroleerd en zo nodig vervangen. De kosten voor onderhoud verschillen per aanbieder, maar reken op zo’n 50 euro per beamer per onderhoudsbeurt.

Een onderhoudscontract

Wanneer je meerdere beamers hebt die regelmatig onderhouden moeten worden, is het raadzaam om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is goedkoper dan losse onderhoudsbeurten en je krijgt niet te maken met plotselinge grote uitgaven.

You Might Also Like