Inrichting

Inspiratie voor een fijne woon- en werkplek

25 maart 2021

Tegenwoordig zitten we met zijn allen meer thuis dan voorheen. Als je de mogelijkheid hebt om thuis te werken dan wordt dat gestimuleerd. Door het vele thuiswerken hebben mensen behoefte aan verfrissing van hun omgeving. De eerst zo fijne, rustgevende woonkamer is nu veranderd in een chaotisch kantoor met rondslingerend speelgoed. Ben jij benieuwd hoe jij de woonkamer kan omtoveren naar een fijne werkplek, zonder het huiselijke gevoel te verliezen? Je leest het allemaal in deze blog!

 

Waar moet je op letten?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen smaak, maar om een goede thuiswerkplek te installeren willen we jou toch een aantal tips meegeven:

 

  • Voldoende licht
  • Een afgesteld bureau
  • Een verstelbare bureaustoel
  • Ergonomische toetsenbord en muis
  • Opbergkast
  • Verlengsnoeren
  • Printer
  • Extern toegang tot de server

 

Lichtinval is erg van belang. Wanneer het te donker is het niet mogelijk om je goed te concentreren op je werk, omdat je hersenen in de ruststand gaan. Zorg voor een goede combinatie van daglicht, verlichting en luxaflexen zodat jij als vanouds aan de slag kan.

 

Thuis zit je waarschijnlijk aan de keukentafel te werken, wat in principe geen probleem is totdat je dit elke dag gaat doen. Een afgesteld bureau doet wonderen voor je lichaam en je daarmee ook je prestaties. Ditzelfde geldt ook voor de stoel waarop je zit. Als je geen extra ruimte in huis hebt om een kantoor van te maken, zit je er ook niet op te wachten om een bureaustoel in de woonkamer te plaatsen. Een mooi alternatief hiervoor is de relax fauteuil op wieltjes. Deze stoelen staan prachtig in de woonkamer en zijn daarbij ideaal voor werk, omdat meerdere onderdelen verstelbaar zijn. 

 

Een goede werkplek is dus van belang, maar de juiste materialen ook. Voorkom een muisarm en schaf een ergonomische muis en toetsenbord aan. Hiermee voorkom je ontstekingen in je handen en polsen. Verder is het van belang dat je opbergers hebt of een kast hiervoor aanschaft. Professionele documenten zijn gevoelig en je wilt niet dat een familielid deze vies maakt of verliest. 

 

Nu is het tijd om de “puntjes op de i” te zetten. Zorg dat je genoeg stroom in de buurt hebt of koop hier eventueel nog verlengsnoeren voor. Sluit hier de printer op aan zodat je niet afhankelijk bent van een (gesloten) winkel om te printen. Tot slot is het van belang dat je thuis kunt inloggen op het netwerk van je werk. Voor sommige banen zit hier extra beveiliging omheen, dus zorg ervoor dat jouw thuis ip-adres wordt geaccepteerd.

 

Je persoonlijke werkplek

Thuiswerken is even omschakelen, je woning is namelijk nog niet hierop ingericht. Als je veel moet thuiswerken is het van belang dat je een goede houding aanneemt. Dit doe je door op een goede stoel te zitten. Kies bijvoorbeeld voor een relax fauteuil op wieltjes, omdat deze stoelen rekening houden met houding en daarbij chique staan in je woonkamer. 

 

Zorg ervoor dat je ook de belangrijkste materialen in huis hebt gehaald. Denk hierbij aan een ergonomische muis- en toetsenbord, opbergers en een printer. Op deze manier kun jij je goed concentreren en werken vanuit huis.

You Might Also Like