Buitenleven

Drie tips om je tuin in te richten

7 maart 2023

Je droomde altijd van je eigen tuin en nu je hem hebt, weet je eigenlijk niet waar te beginnen om er iets moois van te maken. Geen zorgen, want wij geven je drie tips om je tuin mooi in te richten; zo heb je binnen de kortste keren optimaal plezier van je tuin!

De indeling van je tuin

Belangrijk bij het inrichten van je tuin, is dat je een indeling hebt die klopt en naar je zin is. Heb je een houten schutting of een muurtje dat je tuin in tweeën deelt en vind je dit niet mooi? Haal het dan weg en creëer in één klap een open uitstraling en meer ruimte. Leg een nieuw stuk gras aan wanneer het oude rot is of haal het juist weg en vervang het door kunstgras of een vlonder. Zorg voor groen met planten of een moestuin en vergeet zeker de vogeltjes niet; een vogelhuisje doet wonderen!

Meubels

Geen tuin kan zonder leuke tuinmeubels, of je nu bent van het relaxen in de zon of van het tuinieren. Leuke tuinmeubelen in Dordrecht zijn gemakkelijk online of bij een winkel te vinden of zelf te maken door middel van houten pallets. Ook kun je tweedehands meubels kopen en deze zelf opknappen; zo worden jouw tuinmeubels 100 procent eigen! Zorg ervoor dat je meubels goed bij je tuin en jouw wensen passen en berg ze in het najaar op voor een lange levensduur.

Maak het gezellig

Heb je wel eens in een vakantiehuis gezeten en gedacht: goh, wat is deze tuin toch gezellig? Dat kan jij heel makkelijk in je eigen tuin creëren door het goed aan te kleden. Een tuin gezellig maken doe je absoluut door planten weg te zetten of op te hangen. Groen en kleur zorgen voor een levendige uitstraling en trekken vogels aan. Daarnaast is verlichting een belangrijk onderdeel van een gezellige achtertuin; prikkabels zijn een populaire en simpele oplossing om voor een sfeervolle zomeravond te zorgen. Maak de inrichting af met decoratie, zoals een grote geurkaars en geniet ten volle van je tuin.

You Might Also Like