Kamers

De voordelen van een 4-seizoenendekbed

25 september 2018

Om het gedurende het volledige jaar lekker warm te hebben, kan de aanschaf van een zogenaamd 4-seizoenendekbed het overwegen waard zijn. Dit type dekbed bestaat doorgaans uit twee losse delen, namelijk: een relatief dik dekbed en een erg dun dekbed. Met handige drukknoppen kunnen beide onderdelen aan elkaar gekoppeld worden, om deze vervolgens in een dekbedovertrek te stoppen. Tijdens het slapen is de kans op het losschieten van deze drukknoppen erg klein! In dit artikel gaan we verder in op de voordelen die een dergelijk dekbed u biedt door het jaar heen.

Altijd de juiste temperatuur onder uw dekbed

Het voornaamste voordeel van een 4-seizoenendekbed is het feit dat u altijd van de juiste temperatuur geniet onder uw dekbed. In de zomer wilt u een gekoeld bed, terwijl het in de winter warm moet zijn! Bij een normaal dekbed is de temperatuur in de zomer vaak net te hoog en in de winter juist te laag. Hierdoor bent u genoodzaakt om een losse slaapzak of een kleedje over uw bed te leggen in de winter. Zomers zou u enkel met een dekbedovertrek kunnen slapen, maar dat wordt niet door iedereen als even prettig ervaren. Met een 4-seizoenendekbed heeft u dit probleem niet langer.

Eenvoudig te wassen in de wasmachine

Een bijkomend voordeel van een 4-seizoenendekbed is de mogelijkheid, om de losse delen in de wasmachine te wassen. Een groot winterdekbed is vaak net iets te groot voor een normale wasmachine, waardoor het dekbed niet volledig gereinigd wordt. Door voor een 4-seizoenendekbed te kiezen, zult u dit probleem niet langer ervaren. Aan het eind van de zomer kunt u het zomerdekbed alvast wassen, om deze in de winter aan uw warme dekbed te koppelen. De 4-seizoenendekbedden worden tegenwoordig in verschillende online winkels aangeboden. Naar welk formaat dekbed bent u op zoek om het gedurende het hele jaar lekker warm te hebben?

You Might Also Like