Elektronica

Besparen op kleine dingen in huis zoals printkosten!

15 juni 2016

U kunt het waarschijnlijk wel. De inkt van de printer is weer op en u moet weer dure inktcartridges aanschaffen. Dit kost u weer tientallen euro’s want printerinkt is niet goedkoop. Op jaarbasis kan u dit honderden euro’s kosten zonder dat u dit überhaupt door heeft. Op het internet wemelt het van de bespaartips, maar wordt er niet gerapt over het besparen op printkosten. Daarom schrijven wij dit artikel voor u.

Waarom is inkt zo duur?

Om te kunnen besparen op printkosten is het handig om eerst eens te weten waarom inktcartridges nu zo duur zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat grote fabrikanten hun printers tegenwoordig zo goedkoop aanbieden. Voor € 30,- heb je tegenwoordig al een printer! Dit kan natuurlijk nooit uit en de grote fabrikanten moeten hun geld terugverdienen. En voilà.. hier zijn we bij de oorzaak van de dure inktcartridges. Die moeten namelijk zorgen dat de printers terugverdient worden. Echter alleen de originele cartridges van de fabrikant kennen dit probleem. Er zijn namelijk ook talloze inktwinkels die huismerk cartridges aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld winkels als www.alleeninkt.nl. Via webshops als deze kun je tot 80% op je printkosten besparen!

Waarom wordt er nog zoveel geld uitgegeven aan inkt

Als er zoveel goedkope inkt wordt aangeboden waarom wordt er dan toch nog zoveel geld uitgegeven aan inkt. Waarschijnlijk heeft dit er mee te maken dan mensen angst hebben om niet originele cartridges aan te schaffen. Er gaan namelijk veel horror verhalen rond dat je printer kapot kan gaan door niet originele cartridges te gebruiken. Deze verhalen zijn niet waar. Dit bleek o.a. uit testen van de Consumentenbond. Zij geven aan dat de kwaliteit van klooncartridges niet onder doet aan originele cartridges.

Wilt u dus besparen op huishoudkosten? Neem dan ook eens uw printkosten mee in de begroting en bespaar honderden euro’s op jaarbasis!

You Might Also Like