In en rondom huis, Sfeer

Zo heb jij altijd een lekkere geur in huis

24 februari 2020

Wat is het fijn als het thuis lekker ruikt. Een fijne geur in huis zorgt dat jij je extra thuis voelt en het is prettig thuiskomen in een fris en lekker ruikend huis. Iedereen heeft wel een vriendin waar het altijd zo uitnodigend ruikt als je er komt. Wil jij ook een heerlijke geur in jouw woning? Met deze 5 trucs zorg jij dat er altijd een lekkere geur in huis is.

Zet je geurkaarsen strategisch neer

Geurkaarsen laten je huis heerlijk ruiken. Je hebt de keuze uit veel verschillende geuren, waardoor je altijd een geur vindt die past bij jouw smaak. Neem dan ook goed de tijd om een geurkaars uit te zoeken. Je wilt een geur die niet te overheersend is maar op de achtergrond zorgt voor een aangename geur. Zet deze vervolgens op een plek waar veel mensen langslopen, zoals naast de deur naar de woonkamer. Ook kun je ervoor kiezen om een geurkaars neer te zetten op een plek waar vervelende geurtjes snel opduiken, zoals op het toilet. De geur wordt goed opgenomen door jouw geurkaars en je maakt het toilet een stuk sfeervoller.

Decoreer je huis met planten

Kamerplanten zorgen ervoor dat de lucht in je huis gereinigd wordt. Hierdoor geniet je van een frisse geur in huis. Door te kiezen voor planten die zelf ook een fijne geur afgeven heb je dubbel effect. Eucalyptus is bijvoorbeeld een heerlijk frisse plant, terwijl geraniums, orchideeën en gardenia’s een zacht bloemige geur afgeven. Er zijn nog veel meer luchtreinigende kamerplanten om uit te kiezen. Voor af en toe een extra geurboost kun je ook een mooi boeket op tafel zetten. Dit ruikt niet alleen lekker, maar voegt ook veel sfeer toe aan je interieur.

Frisse lucht dankzij een luchtreiniger

Alleen planten zijn niet altijd voldoende om de lucht in huis te zuiveren. Dit komt onder andere doordat woningen steeds beter geïsoleerd zijn, wat ten koste kan gaan van de ventilatie. Het is belangrijk om altijd voor voldoende frisse lucht te zorgen, zeker als je last hebt van allergieën of wanneer je huisdieren hebt. Met een luchtreiniger filter je de lucht waardoor je zuivere en schone lucht ademt. Dit zorgt voor een hogere luchtkwaliteit en een frisse geur in huis. Sommige luchtreinigers bevochtigen de lucht ook, waardoor het leefklimaat en wooncomfort verbetert.

Hou het huis goed schoon

Een schoon huis is een fris huis. Door regelmatig schoon te maken ruikt jouw huis altijd lekker fris en uitnodigend. Het is vooral belangrijk om de gootsteen goed schoon te houden. Hier kunnen vervelende luchtjes in ontstaan door eetresten en andere viezigheid. Door frisse zeep met citroengeur in de afvoer te gieten en vervolgens met veel water na te spoelen hou je de gootsteen optimaal schoon. Baking soda werkt ook goed, omdat dit eventuele resten losweekt waardoor het goed weg kan spoelen.

Bak een lekkere taart

Krijg jij bezoek en wil je dat jouw huis knus en uitnodigend ruikt? Bak een lekkere appeltaart, kaneelbroodjes of een bananenbrood. Niets ruikt zo lekker als een vers baksel. Daarnaast heb je gelijk wat lekkers voor bij de koffie of thee! Als je niet zo’n keukenprinses bent kun je natuurlijk ook wat afbakken voor hetzelfde effect.

You Might Also Like