In de tuin

6 tips om nog éven te genieten van de laatste zomeravonden in je tuin

15 september 2016
in de tuin

 De zomer is alweer bijna voorbij maar we kunnen gelukkig nog éven genieten van het lekkere weer. Ben jij een buitenmens en wil je de laatste dagen van de zomer optimaal benutten? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we verschillende tips onder elkaar gezet waardoor je extra kunt genieten van de laatste zomeravonden (én de komende zomer) in jouw tuin.

  1. Geef je tuin meer uitstraling

Het genieten in je tuin wordt nog makkelijker wanneer het een sfeervolle omgeving is. Niet alleen het interieur van de binnenkant van jouw woning verdient de nodige aandacht, maar ook van de buitenkant. Heb je een moderne, rustieke of stoere woning? Laat deze uitstraling dan ook terugkomen in de tuin. Dit kun je doen door de kleuren die je in je woonkamer gebruikt ook in de tuin te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de vloer door te trekken, door de tuin met dezelfde vloer als de woonkamer te bedekken. Voordeel: de woonkamer zal hierdoor optisch groter lijken.

  1. Ga voor planten en bloemen
    Een moderne en betegelde tuin heeft een luxe uitstraling maar geeft je minder het ‘tuingevoel’ dan een tuin waar planten en bloemen te vinden zijn. Wil je een levendige tuin? Ga dan voor planten en bloemen. Kies een mix die past bij het uiterlijk van jouw tuin en laat je hierover goed adviseren. Je kunt het best kiezen voor planten en bloemen die in verschillende seizoenen bloeien, zodat je er het gehele jaar van kunt genieten.
  1. Vergeet de sfeervolle tuinverlichting niet

Een middel waarmee je jouw tuin binnen no-time gezelliger kunt maken is sfeervolle tuinverlichting. Je kunt hierbij denken aan lampionnen, lampensnoeren of kandelaars. Door je tuin op een sfeervolle manier te verlichten wordt het zitten in de tuin, met vrienden, familie of alleen, nét iets leuker. De verlichting is natuurlijk niet alleen fijn voor de zomeravonden, maar ook voor in de winter.

  1. Vervaag de grens tussen binnen en buiten
    Om optimaal te kunnen genieten van je tuin is het belangrijk dat je er net zo comfortabel bij kunt zitten als in jouw woonkamer. Door een zithoek te realiseren met bijvoorbeeld een loungebank met grote kussens en een rustieke, houten parasol vervaag je de grens tussen binnen en buiten.
  1. Focus je op details

De details van jouw tuin maken het helemaal af. Ga daarom op zoek naar mooie accessoires die bij jouw tuin passen en de mate van gezelligheid in de tuin accentueren. Je kunt hierbij denken aan vrolijke kaarsenhouders, een vuurkorf of tuinschilderijen.

Heb jij een andere goede tip voor het genieten van de laatste zomeravonden in de tuin? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd!

You Might Also Like