Badkamer

Je woning verwarmen? Dit zijn de mogelijkheden!

3 januari 2017
tegels marmer look

Een woning kun je op diverse manieren verwarmen. Wil je inspiratie opdoen voor een geschikte verwarming voor in jouw woning? Lees dan dit artikel!

Designradiatoren

Verwarmingen in huis hoeven voortaan door het gebruik van designradiatoren niet meer verborgen te worden. Een designradiator verwarmt namelijk niet alleen je woning, maar het is ook zeker een aanvulling op je woning door de prachtige vormgeving! Designradiatoren zijn niet uitsluitend geschikt voor de badkamer. Dit soort radiatoren passen namelijk ook in een toiletkamertje of in de woonkamer.

 

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren worden veelal gebruikt als bijverwarming of om een bepaalde ruimte voor een korte periode te verwarmen. Dit omdat gas een goedkopere warmtebron is dan elektriciteit. Elektrische radiatoren worden vaak gebruikt voor in een badkamer of een schuurtje, maar minder vaak voor het verwarmen van een gehele woonkamer voor een lange periode.

Paneelradiatoren

Paneelradiatoren zijn de meest verkochte verwarmingen in Nederland. Deze verwarmingen vallen niet erg op en zijn in elk deel van een woning te plaatsen. Zo is het mogelijk om deze verwarming zowel in de badkamer als in de woonkamer te plaatsen.

 

Vloerverwarming

Een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd wordt vloerverwarming genoemd. Vloerverwarming wordt steeds populairder in ons land. Vloerwarming zorgt ervoor dat de vloer gelijkmatig wordt verwarmd. Dit is dan ook de reden dat vloerverwarming steeds vaker als hoofdverwarming wordt gebruikt. Met vloerverwarming ben je naast voordelig- ook milieubewust bezig, omdat je minder gas verbruikt. Vloerverwarmingen kunnen elektrisch of met warm water werken.

Convectorputten

Een convector is een verwarming welke onder de vloer wordt geplaatst. Hierdoor is de radiator niet zichtbaar, maar zie je enkel een rooster op de grond. Een convectorput is dus ideaal voor wie geen zichtbare radiator in huis wil hebben hangen. Daarnaast zal een deur niet meer tegen de verwarming aan kunnen klappen. Tevens heeft het verwarmingselement van een convectorput weinig water nodig, waardoor de warmte al snel voelbaar is.

 

Voor een uitgebreid assortiment in Radiatoren of advies met betrekking tot de aanschaf van een voor jou geschikte radiator ga je naar sanitairwinkel.

 

You Might Also Like